fbpx

RMV, Qeveria vendosi të mos ketë vazhdim të vitit shkollor

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e djeshme të 44-të të rregullt miratoi vendimin për përcaktimin e numrit të ditëve mësimore në vitin shkollor 2021/2022 në shkollat ​​e mesme. Në seancë u konstatua se numri i ditëve mësimore në vitin aktual shkollor në shkollat ​​e mesme është 146 ditë mësimore, përkatësisht është marrë vendim që të mos vazhdohet viti shkollor, transmeton Portalb.mk.

Kohët e fundit, opinioni i gjerë ishte i shqetësuar për pyetjen se a do të ketë vazhdim të vitit shkollor dhe si do të trajtohet periudha e munguar pasi Sindikata e Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SASHK) mbajti grevë prej 11 deri më 28 prill, apo gjithsej 14 ditë pune, përmes së cilës kërkohej rritja e pagave prej 18.3% dhe nënshkrimi i marrëveshjeve kolektive. Pas thirrjeve dhe akuzave të vazhdueshme midis Sindikatës dhe Qeverisë, u vendos që greva të ndërpritet dhe ndërkohë negociatat të vazhdojnë, me ndërmjetësues.

Nga ana tjetër, derisa mësimdhënësit presin që t’i marrin pagat, komunat i presin autoritetet qeveritare nëse do t’u lëshojnë ose jo mjete financiare, për t’i paguar mësimdhënësit dhe edukatorët për periudhën që nxënësit nuk mbajtën mësim.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button