fbpx

Drejtori i NTP “Shkup” Ilievski dha dorëheqje, Qyteti i Shkupit thotë se i përfundoi mandati

Drejtori i NTP “Shkup” Ivan Ilievski ka dhënë dorëheqje nga pozita e tij, mëson Sdk.mk. Ilievski i cili ishte në pozitën e ushtruesit të detyrës për vetëm 5 muaj, dje i ka dorëzuar kryetares Danela Arsovska dorëheqjen, transmeton Portalb.mk.

Ilievski dje nuk deshi të përgjigjet në pyetjen nëse dhe pse ka dhënë dorëheqje. Sot ai nuk iu përgjigj as thirrjeve të Sdk-së dhe as mesazheve në viber.

Përgjigje nuk morën as nga shërbimi i tij për PR dhe as nga zyra e kryetares Danela Arsovska.

Por, pak çaste më parë Qyteti i Shkupit ka lëshuar një komunikatë në të cilën thotë se ushtruesit të detyrës së drejtorit aktual të Ndërmarrjes për Transport Publik, Ivan Ilievski, i ka përfunduar mandati si ud. drejtor dhe se në rrjedhë është pocedura për zgjedhjen dhe emërimin e një u.d të ri. Drejtori i NPT-së.

“Kryetarja e Qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, e falënderoi drejtorin aktual për bashkëpunimin profesional në Ndërmarrjen e Transportit Publik, të cilin e ka trashëguar me borxhe të mëdha miliona dhe që përkundër gjendjes së keqe të ndërmarrjes publike me menaxhimin e mirë dhe të përkushtuar. punë, kompania e lë në një mjedis të mirë organizativ, zgjidh një sërë problemesh si të qytetarëve ashtu edhe të punonjësve”, thuhet në njoftim.

Siç mëson Sdk, në ndërmarrje nga mëngjesi i sotëm, tashmë përmenden emra se kush do të jetë drejtori i ri në vend të Ilievskit.

NTP “Shkup” është në gjendje të keqe financiare dhe me borxhe prej vitesh. Ndërmarrja prej vitesh merr subvencione nga Qyteti i Shkupit për operimin aktual, madje edhe për pagat e punëtorëve. Që nga ardhja në detyrë, Ilievski është bindur se ideja e kryetares Arsovska për transport falas me autobus për të gjithë qytetarët dhe 250 autobusë të rinj elektrikë është realiste dhe mund të realizohet.

“Sipas shifrave që kam marrë, rreth 30 për qind e të ardhurave të kompanisë vijnë nga shitja e biletave. NTP nuk jeton nga biletat dhe për këtë arsye transporti me autobusi falas është realitet dhe mund të realizohet”, tha drejtori Ilievski në konferencën e parë për media dy javë pas marrjes së detyrës.

Ilievski është drejtori i dytë nga ekipi i kryetares Arsovska që largohet nga detyra. Drejtori i NP “Parkingu i qytetit” Filip Pashu u largua nga detyra vetëm dhjetë ditë pasi u emërua ushtrues detyre. Pastaj Arsovska emëroi Bojan Hristovskin.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button