fbpx

RMV, do të festohet Dita Kombëtare e Filmit Kanadez

Me rastin e Ditës Kombëtare të Filmit Kanadez, Ambasada e Kanadasë dhe Kinoteka e Maqedonisë së Veriut organizojnë projeksion së premierës të filmit kanadez RUN, WOMAN, RUN nga Zoe Leigh Hopkins, me aktorët: Dakota Ray Hebert, Asivak Koostachin, Jayli Wolf. , Lorne Cardinal, Braedon Clarke, Gary Farmer, njofton Portalb.mk.

Ngjarja do të zhvillohet në Kinotekën e Maqedonisë së Veriut, Nikolla Rusinski 1, Shkup më 4 maj në ora 20:00.

Pas dy vitesh prezantimesh në internet, edicioni i nëntë i festës vjetore të filmit kanadez të organizuar nga REEL CANADA do të ketë projeksione fizike në 600 komunitete anembanë Kanadasë dhe më shumë se 35 vende anembanë botës, përfshirë Maqedoninë e Veriut.

Guvernatorja e Përgjithshme e Kanadasë,Mary Simon, është Mbrojtëse Nderi e Ditës Kombëtare të Filmit Kanadez të këtij viti. Një video me përshëndetje zyrtare nga Shkëlqesia e Saj do t’i paraprijë të gjitha projeksioneve të NCFD këtë vit. Spotlight 2022, Celebrating Indigenous Voices, i prezantuar në bashkëpunim me Festivalin e Filmit dhe Arteve Mediatike ImagineNATIVE, fokusohet në kinemanë indigjene nga regjisorë nga shumë kombe të ndryshme në të gjithë Kanadanë.

RUN, WOMEN, RUN është një komunikim magjik anti-rom për Beck (Hebert), një nënë beqare  e cila ka humbur pasionin e saj për jetën dhe për gjuhën e saj mohawk pas vdekjes së nënës së saj. Mënyra e jetesës së Beck-it e çon atë në spital, ku zgjohet nga koma diabetike për të parë se ajo ka ngjallur fantazmën e një vrapuesi legjendar të maratonës së Gjashtë Kombeve. Në vend që të mblidhet për të marrë përgjegjësinë për jetën e saj, Beck-i ikën nga problemet e saja, duke e larguar familjen e saj. E vetme dhe e humbur, Beck-i duhet t’i fitojë ata përsëri. Ajo më në fund dëgjon trajnerin e saj fantazmë që e tundon, e tall dhe në fund e frymëzon që të bëhet vetë vrapuese. Beck-i mëson të vrapojë, por më e rëndësishmja ajo mëson të jetë mirënjohëse për jetën e saj. Ajo nderon tokën dhe familjen e saj me çdo vrapim, duke u kthyer në thirrjen e saj: të mësojë gjuhën e saj.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button