fbpx

Komisioni rekomandoi që të shfuqizohen kovid-certifikatat për hyrje në Maqedoninë e Veriut

Komisioni për Sëmundje Infektive në Maqedoninë e Veriut sot ka rekomanduar që të shfuqizohet posedimi i detyrueshëm i certifikatës për vaksinim ose kalim të COVID-19 për hyrje në vend. Këto vërtetime do të vazhdojnë të vlejnë për hyrje në objekte hotelierike, njofton Portalb.mk.

Për heqjen e certifikatave për hyrje në restorante dhe kafene Komisioni nuk ka rekomanduar pasi që vlerëson se nuk është mirë që të shfuqizohen të gjitha masat menjëherë, por gradualisht.

“Shfuqizimi gradual i masave jep rezultate dhe ajo shihet në rënien e numrave të përditshëm”, deklaroi zëdhënësi i Komisionit Zllate Mehmedoviq.

Qeveria dje hoqi masën për mbajtjen e detyrueshme të maskave në ambiente të mbyllura me përjashtim të qendrave shëndetësore, farmacive, transportit publik (autobus, tren, avion, taksi), institucionet për kujdesin e të moshuarve dhe personave me aftësi të kufizuara, si dhe mbështeti rekomandimin e Komisionit për sëmundje infektive, që maska ​​në ambiente të mbyllura duhet të mbajnë personat mbi 65 vjeç, të sëmurët kronikë dhe personat me imunitet të ulët. Qeveria ka vendosur që nxënësit e shkollave të mesme të ndjekin mësimet me prezencë fizike pa maska ​​mbrojtëse dhe do të mundësohet organizimi i ekskursioneve dhe mësimeve në natyrë në shkollat ​​fillore dhe të mesme.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button