fbpx

Rasti i “Softuerëve”: U paraqitën dëshmitë e Prokurorisë, gjyqi vazhdon më 27 prill

Me prezantimin e provave nga Prokuroria për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit në Gjykatën Themelore Penale në Shkup sot vazhdoi gjykimi për rastin “Softuerët”, në të cilin i akuzuari i parë është ish-sekretari i përgjithshëm i qeverisë Dragi Rashkovski, transmeton 360 Shkallë.

Në seancën e sotme, siç njofton MPB-ja, Prokuroria ka prezantuar provat lidhur me mesazhet ndërmjet të pandehurve në këtë rast, të cilët akuzohen për keqpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar në prokurimin publik për sistemin e identifikimit biometrik, prokurimin publik të softuerit për përcaktimin e shpejtësia mesatare e automjeteve në komunikacion dhe shqiptimi i gjobave.

Gjyqi u caktua të fillojë më 27 prill.

Aktakuza për rastin “Softuerët” përfshin blerjen e dy softuerëve për kundërvajtje në komunikacion dhe për identifikim biometrik, të cilat sipas Prokurorisë nuk janë kërkuar dhe përdorur nga askush. Aktakuza përfshin edhe pagesën e tarifave nga e cila sipas prokurorisë ka marrë pjesë edhe ish-sekretari i përgjithshëm. Rashkovski ndiqet penalisht për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe larje parash. Me të akuzohen edhe gjashtë persona të tjerë: Ivica Dimitrovski, Igor Hristov, Daniel Stançev, Irena Ivanovska, Igor Ivanovski dhe Maja Siljanovska.

Ndryshe, Rashkovskit pas hapjes së hetimeve më 16 prill të vitit të kaluar i është caktua masa e arrestit shtëpiak, por pas ankesës së Prokurorisë vendimi u pezullua dhe pesë ditë më vonë mori paraburgim efektiv në burgun e Shkupit në Shuto Orizarë. Megjithatë aty qëndroi rreth një muaj e gjysmë pasi më 4 qershor 2021, me vendim të Apelit, masa e paraburgimit efektiv i është zëvendësuar me arrest shtëpiak. Rashkovski edhe atëherë ofroi garanci për t’u mbrojtur në liri, por rreth 500.000 euro, por u refuzua. Në arrest shtëpiak ai ka qëndruar deri me dy mars.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button