fbpx

Nxënësit e shkollave të mesme të Shkupit sot kanë marshuar për paqen botërore

Sot në Shkup u mbajt Marshimi i Paqes nën moton “MENDONI PËR NE, PËR NDRYSHIM”, i cili u organizua nga nxënësit e shkollave të mesme të Shkupit, transmeton Meta.mk.

Marshi filloi me tubim para Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, dhe vazhdoi me lëvizje paqësore nëpër qendër të qytetit, deri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Marshimi u dominua nga e bardha – ngjyra e paqes dhe pjesëmarrësit mbanin pankarta me mesazhe paqeje.

Iniciativa për këtë marsh paqeje erdhi nga nxënësit e shkollave të mesme, në kuadër të projektit për ndërgjegjësim dhe veprim në shërbimin civil. Ideja mori mbështetje nga anëtarët e Unionit të të rinjve të shkollave të mesme të Maqedonisë.

Qëllimi kryesor i këtij marshi është që të rinjtë në Maqedoni të ndërgjegjësohen se është e nevojshme që ata, të rinjtë, të jenë pjesëmarrës aktivë në vendin e tyre dhe në botë dhe të shprehin me zë të lartë pikëpamjet dhe mendimet e tyre kundër të gjitha luftërave. në të gjithë vendin, botën.

Në marsh u mbajt një fjalim përkatës, në të cilin përveç mesazhit themelor u përmend me krenari edhe bashkatdhetarja jonë Nënë Tereza, fituese e çmimit Nobel për Paqe. Në mënyrë simbolike, në fund të marshimit u lëshuan në ajër balona të bardha, për të 7 (shtatë) kontinentet e botës dhe të gjitha shtetet anëtare të Kombeve të Bashkuara.

Para marshimit u drejtua gjimnazistja Vedrana Serafimovska Miloshevska, nxënëse e vitit të parë në shkollën NOVA në Shkup, e cila falënderoi kryetarin e Sindikatës së Gjimnazistëve, Luka Pavicevic, për ndihmën e dhënë në organizimin e manifestimit.

“Mos kërkoni nga ne të rinjtë të zgjedhim anë. Zgjedhja jonë është dhe do të jetë gjithmonë PAQE! Ne të gjithë i përkasim kësaj bote”, tha në fjalën e saj Vedrana Serafimovska Milosevska.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button