fbpx

Kush me kë në koalicion?

Cilësohen si parti që mund të përcaktojnë koalicionin e ardhshëm. Por, asnjëra prej tyre nuk pranon se kanë para vetes në avantazh në këtë proces zgjedhor qoftë PDK-në apo LDK-në.

Të trijat, të paktën deklarativisht, synojnë fitoren fillimisht pastaj koalicionet. Bëhet fjalë për tri partitë politike të cilat nga proceset e fundit zgjedhore asnjëra nuk doli e para e as e dyta. Bëhet fjalë për Lëvizjen Vetëvendosje, Aleancën Kosova e Re dhe Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës.

Përderisa PDK në njërën anë dhe LDK në anën tjetër janë në kërkim të partive partnere të vetëdijshme se të vetme nuk do të mund të bëjnë qeverinë e ardhshme, Vetëvendosje, AKR dhe AAK e presin fillimisht ditën e zgjedhjeve dhe rezultatin, para se të zgjedhin kush me kë do të bëjnë koalicion.

Zyrtari për informim në Lëvizjen Vetëvendosje, Erzen Vraniqi, e parasheh mundësinë e koalicioneve vetëm pas zgjedhjeve, duke e vënë si një lloj parakushti pranimin e programit të kësaj partie.“Pas zgjedhjeve çështja e koalicionit vjen në konsiderim vetëm nëse fiton koncepti ynë dhe ne dalim forca e pare në zgjedhje”, ka thënë Vraniqi./ Tribuna

Lajme të ngjashme

Back to top button