fbpx

Presidenti i Këshillit Evropian: Luftë e bazuar në gënjeshtra të neveritshme

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, e ka cilësuar “brutal” dhe të bazuar në “gënjeshtra të neveritshme” pushtimin rus në Ukrainë, transmeton REL.

Ai ka paralajmëruar se ligji ndërkombëtar është duke u sulmuar dhe i ka përshkruar veprimet e Moskës si “terrorizëm gjeopolitik”.

Sa i përket aplikimit të Ukrainës për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian, ai e ka përshkruar këtë proces si sfidues.

“Do të jetë e vështirë, ne e dimë se ka qëndrime të ndryshme në Evropë”.

Megjithatë, kërkesën e Ukrainës e ka cilësuar si “legjitime” dhe “simbolike”.

  • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
  • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
  • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
  • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
  • Dita e pestë e konfliktit, lexo: KËTU
  • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo: KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button