fbpx

Johnson: RT po e dëmton të vërtetën

Boris Johnson ka akuzuar kanalin rus të lajmeve RT për “shitje” të materialeve që “po i bëjnë shumë dëm të vërtetës”, transmeton BBC.

Komentet e kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar vijnë pasi BE-ja ndaloi sot RT, e njohur më parë si Rusia Sot, dhe Sputnik.

Johnson bëri thirrje që Ofcom të shikojë nëse po “shkel rregullat e këtij vendi”.

Por kryeministri e bëri të qartë se vendimi duhet t’i lihet organit të pavarur për të vendosur.

Kur iu tha se nëse ai do ta ndalonte nëse do të kishte fuqinë për ta bërë këtë, Johnson tha: “Po, por ndryshimi midis nesh dhe Rusisë është se fuqia nuk është me mua, dhe kjo është gjëja e duhur.

“Dhe kjo, ju e dini, është pjesërisht ajo për të cilën ne po luftojmë.”

Një zëdhënës i Ofcom tha: “Duke pasur parasysh seriozitetin e krizës në Ukrainë, ne do të shqyrtojmë ankesat në lidhje me mbulimin e lajmeve të çdo transmetuesi të kësaj çështjeje si prioritet.”

  • Për konfliktin e ditës së tretë (26.02.2022) Rusi-Ukrainë LEXO KËTU
  • Për konfliktin e ditës së dytë (25.02.20200) Rusi-Ukrainë LEXO KËTU
  • Për konfliktin e ditës së parë (24.02.2022) Rusi-Ukrainë LEXO KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button