fbpx

Kuleba: Rusët shkatërruan avionin më të madh në botë

Ministri i Jashtëm i Ukrainës Dmytro Kuleba njoftoi se avioni më i madh në botë – Antonov An-225 – është shkatërruar në avancimin rus, transmeton BBC.

Avioni u projektua dhe u ndërtua gjatë viteve të fundit të Bashkimit Sovjetik. Është aq e madhe sa ngarkesa e avionit është aq e gjatë sa fluturimi i parë i vëllezërve Wright.

Avioni u ndërtua për të transportuar anije kozmike, por në vitet e fundit rrallë është ngjitur në qiell. Ai u shkatërrua gjatë luftimeve në aeroportin Hostomel pranë Kievit.

“Ky ishte avioni më i madh në botë, AN-225 “Mriya” (“Ëndrra” në ukrainisht). Rusia mund të ketë shkatërruar ‘Mriyan’ tonë. Por ata kurrë nuk do të jenë në gjendje të shkatërrojnë ëndrrën tonë për një shtet të fortë, të lirë dhe demokratik evropian. Ne do të triumfojmë!”, shkroi Kuleba në Twitter.

  • Për konfliktin e ditës së tretë (26.02.2022) Rusi-Ukrainë LEXO KËTU
  • Për konfliktin e ditës së dytë (25.02.20200) Rusi-Ukrainë LEXO KËTU
  • Për konfliktin e ditës së parë (24.02.2022) Rusi-Ukrainë LEXO KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button