fbpx

Australia i ka renditur koalat si specie të rrezikuara

Prej ndryshimeve klimatike dhe shfarosjes se pyjeve brenda një dekade koalat, simboli i Australisë janë në rrezik.

Australia e ka renditur koalën si specie të rrezikuar në pjesën më të madhe të bregdetit të saj lindor, transmeton DW.

Habitatet e marsupialëve janë shkatërruar nga pastrimi i tokës, zjarret, thatësira, sëmundjet dhe kërcënime të tjera.

Qeverisë australiane i është kërkuar të bëjë më shumë për të mbrojtur koalën nga zvogëlimi i shpejtë i habitateve dhe ndryshimeve klimatike.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button