fbpx

Marsh protestues i nënave beqare në Shkup

Organizata civile “Një mundet” sot organizoi marsh protestues në Shkup, i cili filloi në ora 13.00 në “Parkun e Gruas”, në të cilin protestuesit kërkuan përcaktimin e statusit të nënave të vetme, transmeton 360 Shkallë.

“Lufta jonë ka vazhduar për gati një dekadë. Pas gjithë mekanizmave ligjorë që përdorëm, na mbeti vetëm kjo. Ne dalim në rrugë në emër të çdo nëne dhe familjeje me një prind të vetëm në vend dhe kërkojmë mbështetje nga institucionet shtetërore. Ne duam të përcaktojmë statusin e vetëushqyerjes dhe trajtimit në bazë të statusit, jo në bazë të pamundësisë”, tha Doroti Paçkova nga “Një Mundet”.

Ata theksojnë se shumë nëna beqare nuk mund të ushtrojnë të drejtat e tyre të fituara me ligj për shkak të korrupsionit, joprofesionalizmit dhe mosfunksionimit të institucioneve.

Ky është marshi i parë protestues i nënave beqare, të cilat theksuan se të drejtat e tyre “nuk duhet të jenë tabu”.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button