fbpx

RMV, sigurohet transport i organizuar për nxënësit me aftësi ndryshe drejt shkollave dhe fakulteteve

Qyteti i Shkupit njoftoi se për nxënësit me aftësi ndryshe është siguruar transport i organizuar nga vendbanimi i tyre deri në shkollat ​​e mesme dhe fakultetet në Shkup ku ata mësojnë, transmeton Meta.mk.

Transporti i organizuar i nxënësve dhe studentëve me aftësi ndryshe që vijojnë mësimet në shkollat ​​e mesme apo fakultetet në qytetin e Shkupit do të realizohet me autobus të përshtatur dhe furgon.

Nga Qyteti i Shkupit thonë se automjetet janë plotësisht të përshtatura për nevojat e përdoruesve me mundësi të futjes së karrocave dhe aksesorëve të tjerë për të gjithë 80 nxënësit dhe studentët me aftësi të ndryshe që përdorin këtë lloj transporti. Për këtë, Shoqata e Studentëve dhe të Rinjve me Aftësi të Ndryshe me target grupin dhe drejtuesit e mjeteve do të bëjë një orar javor dhe do të organizojë itinerare.

Marrëveshja për transport të organizuar është lidhur ndërmjet Qytetit të Shkupit dhe NPQ-së. Projekti është në përputhje me Programin për aktivitete në fushën e kujdesit social, fëmijëve dhe shëndetit në qytetin e Shkupit, për vitin 2022.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button