fbpx

RMV, për të tretën ditë me radhë numri i rasteve të reja me Covid-19 afër dy mijë

Ministria e Shëndetësisë njofton se në 24 orët e fundit u regjistruan 1.865 raste të reja me Covid-19 nga 6,173 testime të kryera. Nga numri total i rasteve të reja, u regjistruan 207 riinfektime transmeton Portalb.mk.

Gjatë 24 orëve të fundit u regjistruan tetë persona të vdekur nga Covid-19, dy nga Shkupi (81g dhe 86g) dhe Manastiri (65 dhe 66), një nga Prilepi (45), Ohri (69), Strumica (68), Valandova (72). Personat vdiqën në Spital.

Rastet e reja të infektimit në 24 orët e fundit:

 • Shkup – 871,
 • Manastir – 177,
 • Prilep – 119,
 • Kumanovë – 86,
 • Ohër – 60,
 • Kavadar dhe Veles – nga 53,
 • Kërçovë – 46,
 • Shtip – 40,
 • Strumicë – 38,
 • Tetovë – 37,
 • Gjevgjeli – 28,
 • Gostivar – 27,
 • Negotinë – 24,
 • Radovish – 23,
 • Strugë dhe Resnje – 22, Koçani – nga 21,
 • Krushevë – 20,
 • Vallandovë – 15,
 • Dellçevë – 14,
 • Kriva Pallankë- 12,
 • Sveti Nikole – 10,
 • Bogdanci – 9,
 • Probishtip – 8.
 • Berovë – 6,
 • Makedonski Brod – 5,
 • Demir Hisar – 4,
 • Vinicë, Kratovë dhe Demir Kapi – nga 3,
 • Makedonska Kamenica dhe Pehçevë – nga 2,
 • Dibër dhe Dojran – nga 1.

U regjistruan 784 të shëruar nga: 

 • Shkupi- 477,
 • Manastiri- 52,
 • Prilepi- 40,
 • Kavadari- 30,
 • Velesi- 22,
 • Ohri- 19,
 • Kumanova- 18,
 • Gjevgjelia- 16,
 • Shtip, Tetovë dhe Koçani- nga 14,
 • Strumicë- 9,
 • Radovish- 8,
 • Vallandovë- 7,
 • Kërçova dhe Resnja- nga 6,
 • Negotinë- 5,
 • Gostivari, Kriva Palanka dhe Sveti Nikole- nga 4,
 • Dellçeva, Probishtip dhe Makedonski Brod- nga 3,
 • Struga, Krusheva, Bogdanci, Demir Hisar, Dibër dhe Dojran-  nga 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve aktive në vend:

 • Shkup-  8192,
 • Kumanovë-  431,
 • Tetovë- 184,
 • Prilep- 800,
 • Manastir- 1383,
 • Gostivar- 164,
 • Kavadar- 393,
 • Veles – 234,
 • Ohër – 488,
 • Shtip – 248,
 • Strumicë -244,
 • Kërçovë – 172,
 • Koçani – 129,
 • Strugë -121,
 • Gjevgjeli – 231,
 • Negotinë – 114,
 • Sveti Nikole – 56,
 • Kriva Pallankë – 78,
 • Resnjë – 131,
 • Radovish – 135,
 • Dellçevë – 70
 • Berovë – 33,
 • Dibër – 12,
 • Vinicë – 28,
 • Probishtip – 48,
 • Valandovë – 121,
 • Kratovë – 16,
 • Bogdanci – 52,
 • Krushevë -115,
 • Demir Hisar – 36,
 • Makedonski Brod – 31,
 • Demir Kapija – 14,
 • Makedonska Kamenica – 16,
 • Pehçevë -16,
 • Dojran- 9.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.686.063 teste për Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 239.920, numri i të shëruarve është 217.305, numri i të vdekurve është 8.070, ndërsa numri i rasteve aktive është 14.545.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button