fbpx

Ushtrimet e mëngjesit për barkun dhe vithet

Per 15 minuta, sapo te jeni ngritur nga shtrati, derisa jeni akoma te veshura me pizhame, beni ushtrime tri here ne jave dhe per afro gjashte jave barku, vithet do ti keni me te forta.

Qendroni, kembet te jene te mbledhura, thembrat afer njera-tjetres, gishtat pak te larguar. Ngrini doren e majte, krahu te jete ne drejtim te jashtem, shuplaka ne drejtim te trupit.

Me doren e djathte kapuni per ndonje pjese te forte te mobilieve per te mbajtur ekuilibrin. Terhiqeni kerthizen ne drejtim te boshtit kurrizor dhe drejtohuni.

Nxirreni frymen derisa e ngrini kemben e majte pak para vetes, gishtat te jene te shtrire derisa te numeroni deri ne 3.

Qendroni pak ne kete pozite, nxirreni frymen dhe derisa te numeroni deri ne 3 kthehuni ne poziten fillestare. Perseriteni 5 here.

Te njejten teknike e perdorni edhe kur e ngrini kemben e majte 5 here anash. Kthehuni ne poziten fillestare, derisa te numeroni deri ne 3 ngrijeni kemben pas vetes, shputat te jene ne kendin e drejte. Kthehuni derisa te numeroni deri ne 3 dhe perseriteni 5 here. Kaloni ne anen tjeter dhe perseriteni./Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button