fbpx

Tani mund të shijoni ushqimin përmes një ekrani televiziv (VIDEO)

Një profesor japonez ka zhvilluar një prototip të ekranit televiziv që lëpihet dhe që mund të imitojë shijet e ushqimit. Pajisja e quajtur Shijoni TV (TTTV), përmban 10 shije që spërkaten në kombinim për të krijuar shijen e një ushqimi të caktuar. Mostra e shijes më pas vendoset mbi një ekran të sheshtë TV që shikuesi ta provojë, shkruan The Guardian, transmeton Portalb.

“Në epokën e Covid-19, kjo lloj teknologjie mund të përmirësojë mënyrën se si njerëzit lidhen dhe ndërveprojnë me botën e jashtme. Qëllimi është që të mundësohet që njerëzit të kenë përvojën e diçkaje që haet në një restorant edhe kur qëndrojnë në shtëpi.” tha Homei Miyashita, një profesor në Universitetin Meiji në Tokio.

Miyashita punon me një ekip prej rreth 30 studentësh që ka prodhuar një shumëllojshmëri pajisjesh të lidhura me shijen, duke përfshirë një pirun që e bën ushqimin më të pasur. Ai tha se e ndërtoi prototipin TTTV gjatë vitit të kaluar dhe se një version komercial do të kushtonte rreth 100,000 jen (653 £) për t’u bërë.

Miyashita ka qenë gjithashtu në bisedime me kompanitë për përdorimin e teknologjisë së spërkatjes për pajisjet që mund të aplikojnë një shije pice ose çokollate në një fetë bukë të thekur.

Yuki Hou, 22, një studente në Universitetin Meiji, demonstroi TTTV për gazetarët, duke u thënë në ekran se donte të shijonte çokollatën e ëmbël. Pas disa përpjekjesh, një zë i automatizuar përsëriti porosinë dhe avionët e shijes spërkatën një mostër në një fletë plastike.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button