fbpx

MASH promovoi pajisje të reja dhe materiale didaktike për nxënësit me aftësi ndryshe

Ministria e Arsimit dhe Shkencës në kuadër të aktiviteteve të saja për përfshirjen e nxënësve me aftësi ndryshe, sot promovoi pajisje të reja dhe materiale didaktike për nxënësit në në shkollën fillore me qendër burimore “Dr. Zlatan Sremec” , raporton Portalb.mk.

“Është e rëndësishme që të ketë tekste të përshtatshme për nevojat e nxënësve me aftësi ndryshe. Për këtë arsye vendosëm të fillojmë me vendosjen e materialeve mësimore në arsimin fillor, të cilat sipas konceptit të ri përveç në formë të shtypur, janë të disponueshme edhe në version elektronik, audio, si dhe të shkruara në alfabetin Braille”, deklaroi ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska gjatë vizitës së sotme në shkollën fillore me qendër burimore “Dr. Zlatan Sremec”.

Siç ministres, çdo fëmijë meriton qasje të barabartë në arsim cilësor sipas nevojave personale.

“Konceptet mund të ekzistojnë për çdo gjë tjetër, por jo për çështjet që kanë të bëjnë me interesat më të mira të studentëve”, tha Carovska.

Ministrja vuri në dukje se në këtë vit shkollat ​​speciale janë shndërruar në shkolla fillore me qendra burimore që i japin mbështetje shkollave fillore komunale ku ka nxënës me aftësi ndryshe, dhe përkujtoi se për herë të parë janë punësuar 500 asistentë arsimorë nga shteti dhe mjetet për angazhimin e tyre sigurohen plotësisht nga buxheti i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.

Ajo përkujtoi se ministria ka një kategori të veçantë të bursave për studentë me aftësi ndryshe, por edhe se së fundmi përkrahja financiare ofrohet përmes burimeve të tjera, pra projekteve në të cilat merr pjesë edhe sektori i shoqërisë civile.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button