fbpx

RMV, AKE dëshiron të prokurojë 7 vetura, të kenë ekran më të madh se 10 inç dhe ngrohje në ulëset e përparme dhe të pasme

Agjencia Shtetërore për Komunikime Elektronike (AKE) publikoi shpallje për prokurim të 7 veturave, me vlerë totale rreth 200 mijë euro. Bëhet fjalë për blerjen e një automjeti prej 44 mijë euro dhe gjashtë veturave nga 25 mijë euro, raporton Sdk.mk, transmeton Portalb.mk.

Sipas specifikimeve në shpallje për makinën më të shtrenjtë, pajisja duhet të posedojë aparat fotografik me ekran 360 gradë, ekran LCD të paktën 10 inç, ngrohje të ulëseve të përparme dhe të pasme dhe timon, karikues wireless për telefon. prej të paktën 15 vatësh, si dhe xhama të pasmë të errët me mbrojtës UV. Ngjyra duhet të jetë e zezë metalike.

Për gjashtë automjetet e tjera, për të cilat në shpallje kërkohet të jenë me motor hibrid, specifikimet janë pak më modeste, ndaj për këto automjete mjafton një ekran LCD 8 inç dhe ngrohje në ulëse nuk është e patjetërsueshme. Ata do të jenë të bardha. Afati për dorëzimin e mjetit më të shtrenjtë është 30 ditë, ndërsa për gjashtë automjetet e tjera është 6 muaj.

Shpallja është publikuar më 13 dhjetor, ndërsa afati për dorëzimin e ofertave skadon më 17 janar.

Agjencia për Komunikime Elektronike të mërkurën ka publikuar edhe shpallje për sigurimin e biletave ajrore në vlerë prej pothuajse 100 mijë eurosh për dy vitet e ardhshme.

Drejtor i AKE-ut nga fundi i vitit të kaluar është Jeton Akiku, kuadër i BDI-së.

Sipas analizës së vitit të kaluar të Qendrës për komunikime civile, organizatë joqeveritare që monitoron prokurimet publike, gjatë vitit 2018, 2019 dhe një pjesë të vitit 2020, automobila të rinj kanë prokuruar 132 institucione shtetërore në shumë të përgjithshme prej 8 milionë e 130 mijë euro. Analiza përfshin vetëm automjetet e pasagjerëve, dhe jo ato komerciale, gjegjësisht automjetet e mallrave, transportit dhe teknikës.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button