fbpx

Tetovë, debat për dialog shoqëror dhe promovim i doracakut për të drejtat e punëtorëve në RMV

Sot në hapësirat e Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL), organizata Multikultura organizoi debat për dialog shoqëror me qëllim që me çdo përpjekje të investohet në zhvillimin dhe avancimin e mëtejshëm të dialogut social në shoqëri, transmeton Portalb.mk.

Diskutimi u fokusua në dialogun shoqëror, në nivel lokal dhe nacional, si një rol thelbësor në formësimin e politikave ekonomike, të punës dhe sociale që nxisin konvergjencën në rritje të kushteve të jetesës dhe punës.

Gjithashtu u promovua edhe Doracaku për të drejtat e punëtorëve në Republikën e Maqedonisë së Veriut, i cili paraqet një përmbledhje të detajuar të legjislacionit pozitiv të punës mbi të drejtat e punëtorëve, përgatitur nga Doc.Dr.Arta Selmani- Bakiu.

Arta Selmani-Bakiu, foto: Multikultura
Arta Selmani-Bakiu, foto: Multikultura

Aktiviteti u organizua në kuadër të projektit “Promovimi dhe përforcimi i dialogut shoqëror”, i financuar nga Qendra Ndërkombëtare Olof Palme dhe mbështetur nga Qeveria Suedeze

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button