fbpx

RMV, agjentëve Llazarevski dhe Kostovski iu nda çmimi shtetëror “Meto Jovanovski”

Gjorgji Lazarevski dhe Zvonko Kostovski, nga Drejtoria e Sigurisë dhe Kundërzbulimit , të cilët pa menduar për rrezikun për jetën dhe lirinë, nxorën mijëra dëshmi të përgjimeve të paligjshme, sot morën çmimin “Meto Jovanovski”, për mirënjohjen më të lartë për arritjet afatgjata në fushën e mbrojtjes dhe promovimit të të drejtave të njeriut, transmeton Portalb.mk.

Kryetarja e komisionit për ndarjen e çmimeve, Uranija Pirovska, tha se lufta për të drejtat e njeriut është e pamundur pa guxim, vendosmëri dhe rrezik, dhe luftëtari i të drejtave të njeriut duhet të jetë një person me integritet, i cili është i gatshëm të ndërmarrë veprime me çmimin e shkeljes së personalitetit. sigurinë.

“Pavarësisht rrezikut dhe pasojave të mundshme në jetën e tyre, këta zyrtarë shumëvjeçarë në Ministrinë e Brendshme, si profesionistë të lartë, ashtu edhe të shpërblyer për projekte që kanë të bëjnë me sigurinë kombëtare, vendosin të bëhen tregues të këtij krimi të madh që cenoi brutalisht të drejtat e njeriut. Për shkak të këtij aktiviteti, Lazarevski dhe Kostovski ishin shënjestër e sulmeve të orkestruara, frikësimit ndaj tyre dhe familjeve të tyre, si dhe kaluan kohë në burg”, tha Pirovska.

Gjorgji Llazarevski tani është në pension, ndërsa Kostovski është ende në MPB.

“Pikërisht 11 vjet më parë vendosëm të bënim atë që mendonim se ishte e vetmja gjë e duhur për të bërë në këto rrethana. Ne ishim plotësisht të vetëdijshëm për rreziqet dhe nuk menduam apo kujdeseshim për çmimet dhe mirënjohjet”, tha Lazarevski, duke uruar që një shkelje kaq masive e të drejtave dhe lirive të njeriut të mos përsëritej kurrë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button