fbpx

Nuredini: Ndërmarrjen e kemi pranuar në gjendje të rëndë financiare (Intervistë)

Tetova vazhdon të bashkëjetojë me mbeturinat për çdo ditë dhe përgjegjëse për menaxhimin me to është Ndërmarrja Publike Komunale “Tetova”. Problemin më të madh kjo ndërmarrje e ka borxhin i cili është mbi 9 milionë euro. Në krye të saj ndërmarrje është tanimë drejtori i ri, Nuredin Fetai, me të cilin folëm për gjendjen, sfidat dhe planet për në të ardhmen e ndërmarrjes, shkruan Portalb.mk.

Një nga problemet më të mëdha të Tetovës janë mbeturinat, çfarë do të bëni ju si drejtor për zgjidhjen e këtij problemi, a keni plan konkret?

Fetai: Ashtu siç jeni te informuar, ne ndërmarrjen e kemi pranuar në një gjendje të rëndë financiare, shpresojmë që në të ardhmen të zgjedhim problemin me grumbullim e mbeturinave në qytet.

 A do të mblidhen mbeturinat më shpesh?

Fetai: Gjatë hartimit të planit për punë të Higjienës Komunale për vitin 2022, kam kërkuar që të përfshihet më shpesh të bëhet grumbullimi i mbeturinave, në veçanti të rriten kapacitet në ndërrimin e tretë.

Një pikë në planin e punës të kryetarit të komunës që hyn në kuadër të NPK-së është vendosja e kontejnerëve që do klasifikonin mbeturinat edhe riparimi i mundshëm i kontejnerëve, vendosja e kontejnerëve shtesë, rregullimi i vendndodhjes së kontejnerëve, çfarë planifikohet me këtë konkretisht?

Fetai: Sipas Planit për punë të higjienës komunale për vitin 2022 do të parashohim që të fillojmë dhe me këtë proces të klasifikimit të mbeturinave.

Nuredin Fetai, drejtor i NPK "Tetova", foto nga fb i tij
Nuredin Fetai, drejtor i NPK “Tetova”, foto nga fb i tij

Një problem tjetër është edhe borxhi i kësaj ndërmarrjeje që është mbi 9 milionë euro. Pyetja është se a keni plan konkret për ta ulur këtë borxh dhe si do e bëni këtë? Si është akumuluar ky borxh, ju lutemi na jepni më shumë detaje.

Fetai: Momentalisht jemi të fokusuar në uljen e shpenzimeve, si dhe në stabilizimin financiar të obligimeve ndaj të punësuarve.

Thuhet se punëtorët e NPK-së nuk janë paguar në kohë, a do të krijoni mekanizma që punëtorët të marrin pagat e tyre në kohë?

Fetai: Momentalisht jemi të fokusuar në uljen e shpenzimeve, si dhe në stabilizimin financiar të obligimeve ndaj të punësuarave dhe pastaj me amortizim e obligimeve tjera.

Sa është numri i të punësuarve në NPK? A janë të gjithë të paraqitur, a u paguhen kontributet? A ka me honorar?

Fetai: Momentalisht janë të punësuar 240 punëtorë të rregullt si dhe punëtorë me kontratë.

Shumë lagje përballen kohe pas kohe me mungesë të ujit, çfarë do të bëni për këtë, a keni plan konkret si do e realizoni?

Fetai: Momentalisht kemi mbi 330 l/s sasi e ujit për pije, kur kemi defekt prandaj kemi ndërprerje në disa lagje për shkak rrjetit vjetër.

Për fund, a do të jeni transparent me opinionin dhe gazetarët duke iu përgjigjur pyetjeve të tyre, gjithnjë të karakterit publik dhe në interes të qytetarëve?

Fetai: Ne jemi të hapur për bashkëpunim me të gjithë përfshirë dhe ju si medium.

Më shumë lajme për NPK Tetova mund të lexoni KËTU.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button