fbpx

U publikuan emrat fitues të çmimi shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit” për vitin 2021

Këshilli për ndarjen e çmimit shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit” për vitin 2021, ka publikuar emrat të cilëve u është darë ky çmim për mirënjohjen më të lartë për arritjet shumëvjeçare në fushën e edukimit, arsimit, kulturës, artit, shëndetësisë, mbrojtjes dhe avancimit të mjedisit njerëzor dhe veprimtarisë sociale me interes publik të Republikës së Maqedonisë së Veriut, transmeton Portalb.mk.

  1.  Në fushën e edukimit dhe arsimit, çmimi i ndahet:

–         Prof.dr. Gjylymser Kasapi, Profesor universitar

  1.  Në fushën e kulturës dhe artit, çmimi u ndahet:

 –          Jovan Pavlovski, shkrimtar

–         Mr. Snezhana Atanasova Çadikovska, artist muzikor

–         Elena Donçeva, piktor akademik – kostumografe

Ky Vendim hyn në fuqi në ditën e miratimit dhe do të botohet në “Gazetën Zyrtare të RMV-së”.

Çmimi fituesve do t’iu dorëzohet më 8 dhjetor 2021 (e mërkurë) në ora 12:00, në sallën solemne të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button