Pokémon’s Diamond & Pearl Remakes bëhet loja e dytë më e shitur në Japoni (VIDEO)

Pokémon Brilliant Diamond dhe Shining Pearl për Nintendo Switch duket se kanë përjetuar një fillim të fortë në Japoni, shkruan Nintendo, transmeton Portalb.

Sipas të dhënave të fillestare të shitjeve nga Famitsu, janë shitur 1,395,642 milionë kopjesh në vetëm tre ditët e para. Kjo shifër përfshin kopjet standarde të shitjes me pakicë, paketën e dyfishtë dhe blerjet me kartë shkarkimi.

Ti nuk mundesh ta shkarkosh në mënyrë dixhitale nëpërmjet Switch eShop, megjithëse si Brilliant Diamond ashtu edhe Shining Pearl janë “më të shiturit” në dyqanin digjital të Nintendo në këtë rajon për momentin.

Ky total i shitjeve fizike do të thotë që ribërjet janë debutimi i dytë më i madh i lojës Switch në Japoni. Ta kujtojmë New Horizons, i cili shiti rreth 1,880,626 kopje fizike në tre ditët e para.

Në krahasim me ribërjet e Switch, lojërat origjinale Diamond dhe Pearl në Nintendo DS fituan 1.586 milionë për katër ditë. Në mënyrë të dukshme, ribërjet kanë tejkaluar gjithashtu shitjet debutuese të Pokémon Sword dhe Shield në Switch, të cilat shitën 1,364,544 milion njësi në fillim në Japoni.

Pokémon Brilliant Diamond dhe Shining Pearl on Switch i kthejnë lojtarët në rajonin Sinnoh. Ky vend sigurisht është i njohur për ata të cilët kanë luajtur Nintendo DS në vitin 2006. Ky rajon do të jetë gjithashtu mjedisi për aventurën e ardhshme prequel Pokémon Legends: Arceus, kështu që këto ribërje të Gjeneratës së katër janë një hyrje e shkëlqyer për Sinnoh Pokédex për lojtarët e rinj. Është gjithmonë e vështirë të dish se sa shumë ndryshon loja kur e rikrijon atë. Megjithatë, nëse arrini të kombinoni lojërat e duhura, patjetër që rikrijimi do të del fantastik.

Të gjithë ata të cilët e luajnë këtë lojë, vërejnë një zërim fantastik. Thelbi i lojës është i njëjtë si 15 vjet më parë. Ju udhëtoni nga qyteti në qytet dhe duhet të mbledhni distinktivë, duke u përpjekur të prishni një komplot për të shfrytëzuar një Pokemon legjendar.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button