Bullgaria në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale

Votuesit në Bullgari sot po shfrytëzojnë të drejtën e tyre të votimit për të zgjedhur presidentin e ri në raundin e dytë, raporton Anadolu Agency (AA).

Në Bullgari po zhvillohet balotazhi i zgjedhjeve presidenciale pasi pjesëmarrja e votuesve ishte vetëm 40,2 për qind dhe asnjë kandidat nuk mori më shumë se gjysmën e votave në raundin e parë.

Presidenti aktual Rumen Radev, i cili fitoi 49,4 për qind të votave në raundin e parë, përballet me rektorin e Universitetit të Sofjes në raundin e dytë, Anastas Gerdzhikov.

Gerdzhikov, i cili u propozua nga partia Qytetarët për Zhvillimin Evropian të Bullgarisë (GERB) e ish-kryeministrit Bojko Borisov, mori 22,8 për qind të votave në raundin e parë.

Mustafa Karadayi, kreu i partisë Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (MRF), i vetmi kandidat që përfaqësoi turqit etnikë dhe muslimanët e tjerë, doli i treti në raundin e parë me 11,5 për qind të votave.

Mbi 6,6 milionë qytetarë janë regjistruar për të votuar në 13.200 qendra votimi në Bullgari dhe 750 qendra në 67 vende të tjera.

Në Turqi, ku ka shumë shtetas të dyfishtë bullgarë, ka 58 qendra votimi për votimin e sotëm.

Ministria e Brendshme e Bullgarisë ka angazhuar më shumë se 16.000 persona për të garantuar sigurinë e procesit zgjedhor.

Votimi do të përfundojë në orën 20:00 sipas kohës lokale.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button