fbpx

Aven Colony, tani mund të shkarkohet falas në Epic Game (VIDEO)

Aven Colony-në mund ta shkarkoni falas deri më 11 nëntor te Epic Game (e enjte). Është një lojë strategjike ku ndërtoni një koloni ose më shumë koloni në planetë tjetër, shkruan Meta, transmeton Portalb.

Loja nuk është një lojë klasike strategjike dhe është më shumë si një lojë me ndërtim. Armiku më i madh në lojë janë stinët dhe fatkeqësitë natyrore. Kolonia Aven bazohet në menaxhimin e kolonisë, burimet dhe faktorin më të rëndësishëm – banorët e kolonisë.

Tutoriali është i gjerë dhe ofron shumë informacione se si të kontrolloni lojën. Për shembull, ju jeni më shpesh në planetë ku atmosfera përbëhet nga dioksidi i karbonit, ndërsa fermat e bimëve mund të bëhen nga orizi, misri dhe ushqime të tjera. Morali i kolonistëve është gjithashtu i rëndësishëm dhe ju mund të zgjidhni se si t’i trajtoni ata. Duke qenë se në shumicën e rasteve nuk mund të merret frymë në ajrin e planetit, ndërtohen korridore që lidhin banesat e njerëzve (të cilat vijnë në ndërtesa të ndryshme, nga ato bazë deri tek ato më të avancuara) dhe vendet e tyre të punës.

Gjithashtu në lojë mund të ndërtoni burime të energjisë së rinovueshme, të tilla si panele diellore dhe mullinj me erë për të prodhuar energji elektrike. Mund të ndërtoni puse dhe pompa nëse gjeni ujë, miniera mbi vende të pasura me xehe dhe minerale, termocentrale etj.

Ekziston edhe një opsion për të shpejtuar kohën në lojë, në mënyrë që të mos prisni që të ndërtohet një ndërtesë ose ndërtim, por mbani në mend se po përshpejtoni edhe koston dhe proceset e prodhimit kur e bëni këtë. Për shembull, nëse shpesh shpejtoni kohën dhe nuk shqetësoheni për prodhimin e ushqimit në të njëjtën kohë, kolonistët mund të vdesin nga uria dhe loja mund të përfundojë.

Është një lojë e detajuar me shumë opsione, por pasi të keni arritur në thelb, mund të krijoni më shumë koloni dhe t’i vëzhgoni dhe kontrolloni ato dhe t’i drejtoni ato përmes satelitëve.

Loja është interesante dhe e lehtë dhe ia vlen të provohet është gjithashtu e disponueshme në GeForce Now, kështu që mund ta provoni ta instaloni.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button