fbpx

Lejla Bajrami, vajza e cila premton shumë në degën e Dizajnit të Tingujve (VIDEO)

Artet Bashkëkohore dega e Tingujve është lëmia ku 23-vjeçarja Lejla Bajrami është duke u spikatur. Lejla është nga Shkupi, por, ka disa vite që ajo është jeton në Zvicër për t’i ndjekur studimet. Me një të shkuar atje, ajo korri shumë suksese. Menjëherë pas përfundimit të studimeve, Lejla aplikoi për master dhe tani si një studente e dalluar u zgjodh për asistente në Fakultetin e Arteve në Bern, shkruan Portalb.mk.

Dizajni i Tingujve është një degë që shumë rrallë të rinjtë marrin për të studiuar. Mirëpo, Lejla këtë degë e ka përvetësuar në mënyrë profesionale. Deri më tani ajo ka marrë pjesë në shumë projekte brenda dhe jashtë vendit. Para një viti ajo e punoi dizajnin e tingujve të një film të animuar të Aleksanda Siber. Ndërsa, këtë vit ata fituan çmim në Festivalin e Lucernit “Upcoming Film Makers”.

“Çmimi që morëm në Festivalin e Lucernit ishte i papritur. Gjatë këtij viti unë e dija që filmi të cilin e punuam ishte pjesë e shumë festivaleve të filmave, por, nuk e prisja që të fitonim çmim në një festival kaq prestigjioz. Çmimin të cilin e morëm kishte të bënte me sound design dhe ishte një fitore për mua.” tha Lejla Bajrami.

This slideshow requires JavaScript.

Lejla edhe gjatë qëndrimit të saj në Zvicër ka ftesa për të punuar në projekte në Maqedoni. Gjatë kësaj periudhe ajo ka punuar në një shfaqje teatrale “Modiliani” në regji të Sibel Abdiut. Premiera e shfaqjes ishte të enjten dhe interesimi ishte dukshëm i madh.

Mesazhi që Lejla përcolli për të gjithë artistët e rinj është që të japin më të mirën nga vetja për çdo punë, qoft edhe punë e vogël, se herët ose vonë çdo gjë shpërblehet.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button