fbpx

RMV, statistika e të sëmurëve me korona: rastet rriten, 15 të tjerë të vdekur

Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë së Veriut informon se në 24 orët e fundit nga 3.210 testime, janë regjistruar 444 raste të reja me COVID-19. 225 të tjerë janë shëruar. Nga 15 persona që kanë ndërruar jetë, 8 janë në 24 orët e fundit. Nga fillimi i pandemisë numri i të infektuarve ka arritur në  200.856 raste, të shëruarve 187.374, të vdekurve 7.087, ndërkaq për momentin ka 6.395 raste aktive, njofton Portalb.mk.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 8 persona të vdekur: 2 persona të vdekur nga Shkupi (56 dhe 46) dhe një i vdekur nga Kavadari (74), Kumanova (88), Koçani (84), Strumica (73), Prilepi (71) dhe Tetova (69). Të gjithë personat e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Po ashtu, sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Termini Im”, janë raportuar 7 persona të vdekur me datë vdekje nga data 03.09.2021 deri më 24.10.2021. Janë regjistruar 2 persona të vdekur nga Strumica dhe një i vdekur nga Shkupi, Shtipi, Koçani, Tetova dhe Radovishi të moshës 49 deri në 78 vjeç, prej të cilëve 5 kanë ndërruar jetë në spital dhe 3 në shtëpi.

Rastet e reja:

 • Shkup – 187,
 • Kumanovë – 37,
 • Kriva Pallankë – 22,
 • Shtip – 20, Veles dhe Kavadar – 19,
 • Manastir – 17, Tetova dhe Koçani – 16,
 • Prilep – 15,
 • Ohër, Strumicë dhe Gjevgjeli – 9,
 • Negotinë dhe Resnjë – 7,
 • Berovë – 5,
 • Sveti Nikollë – 4,
 • Kërçovë, Radovish dhe Probishtip – 3,
 • Strugë, Dellçevë, Valandova, Kratovë, Bogdanci, Demir Hisar dhe Makedonska Kamenica – 2,
 • Vinicë, Pehçevë dhe Dojran – nga 1.

Pacientët e shëruar:

 • Shkup – 158,
 • Kumanovë – 14,
 • Manastir – 8,
 • Veles – 7,
 • Gjevgjeli – 6,
 • Koçani, Strumicë, Sveti Nikole dhe Demir Hisar – nga 4,
 • Shtip dhe Probishtip – 3,
 • Kavadar, Radovish dhe Kërçova – 2,
 • Negotinë, Kratovë, Vinicë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Rastet aktive:

 • Shkup 87908, raste aktive 3203
 • Kumanovë 12195, raste aktive 455
 • Tetovë 10980, raste aktive 119
 • Prilep 9408, raste aktive 257
 • Gostivar 7998, raste aktive 25
 • Manastir 7378, raste aktive 216
 • Veles 6739, raste aktive 328
 • Kavadar 6227, raste aktive 211
 • Ohër 6142, raste aktive 192
 • Shtip 6101, raste aktive 207
 • Strumicë 5901, raste aktive 136
 • Kërçovë 4084, raste aktive 70
 • Strugë 3838, raste aktive 42
 • Koçani 3530, raste aktive 176
 • Gjevgjeli 2543, raste aktive 84
 • Negotinë 2371, raste aktive 39
 • Sveti Nikole 1997, raste aktive 78
 • Kriva Pallankë 1616, raste aktive 140
 • Radovish 1588, raste aktive 45
 • Resnjë 1583, raste aktive 43
 • Dibër 1453, raste aktive 5
 • Berovë 1233, raste aktive 21
 • Dellçevë 1153, raste aktive 33
 • Vinicë 1084, raste aktive 35
 • Probishtip 998, raste aktive 54
 • Valandovë 850, raste aktive 23
 • Kratovë 639, raste aktive 32
 • Bogdanci 584, raste aktive 27
 • Krushevë 546, raste aktive 15
 • Demir Hisar 481, raste aktive 34
 • Makedonski Brod 477, raste aktive 2
 • Demir Kapija 410, raste aktive 1
 • Makedonska Kamenica 356, raste aktive 40
 • Pehçevë 320, raste aktive 4
 • Dojran 145, raste aktive 3

Deri më tani janë realizuar 1.372.834  testime për Kovid-19.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button