Artisti i efekteve vizuale bën ‘magji’ me video (VIDEO)

Nëse e keni parë ndonjëherë videot e Kevin Parry-t, mund të mendoni se ai është një magjistar. Ai mund të bjerë me fytyrë dhe të shndërrohet në banane. Ai mund të teshtijë dhe të shpërthejë në flakë. Ai mund të kërcejë në ajër dhe të shndërrohet në një kungull, shkruan CNN, transmeton Portalb.

Parry njihet si një magjistar videosh, ku përmes efekteve vizuale, duke përfshi iluzionet dhe animacionet stop-motion, krijon video të mahnitshme.

“Përpiqem t’i bëj videot e mia të duken të thjeshta, por, dua që ato t’i hutojnë njerëzit aq shumë sa që ata thjesht duhet t’i shikojnë videot vazhdimisht,” thotë ai.

Për ta bërë këtë, Parry përdor montazhin dhe teknika të ndryshme me kamerën si pjesë e iluzioneve të tij.

Puna është e përpiktë dhe ndonjëherë jashtëzakonisht e lodhshme, thotë ai.

Për shembull, Parry krijoi një animacion stop-motion të tij duke hipur në një skateboard përgjatë një piste. Në prapaskenë, ai bëri 360 fotografi të tij të shtrirë në tokë në pozicione të ndryshme, duke përdorur një aparat fotografik të ngjitur në tavan. Në një video tjetër stop motion, ai dekoroi pemën e tij të Krishtlindjes 300 herë për t’i bërë stolitë të duken sikur po lëvizin në të gjithë pemën.

“Zakonisht ka një pikë në mes të videove të mia që unë mendoj,” a jam një person i çmendur? “,” tha ai për CNN.

Iluzionet e tij, të cilat përfshijnë shndërrimin e vetvetes në objekte, janë gjithashtu sfiduese për t’u krijuar. Për shembull, një video e Parry-t duke u shndërruar në balonë përfshinte filmimin e vetes për orë të tëra, duke siguruar që prerjet të përshtateshin në mënyrë perfekte me njëra-tjetrën dhe të rikrijonte veten në mënyrë dixhitale – të gjitha duke u siguruar që ai të mos lëndohej. Ky klip prej pesë sekondash mori një javë për t’u bashkuar.

Për Parryn, puna e tij e palodhur ia vlen.

“Që kur kam qenë fëmijë, gjithmonë kam dashur të bëhem magjistar. Bërja e këtyre llojeve të videove magjike është mënyra ime për të qenë më në fund një magjistar.” u shpreh Parry.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button