Ekspozita “Certifikatë për kafe” nga Bashkim Mexhiti në Galerinë Nacionale (VIDEO)

30 vite në botën e artit dhe 19 ekspozita nga Bashkim Mexhiti. Në këto 30 vite, ai thotë që ka kaluar në tre faza të pikturimit. Në Galerinë Nacionale më datën 19 tetor u hap ekspozita e 19-të e tij. Për Portalb, Mexhiti foli për rrugëtimin e tij në art.

“Gjatë punës time si artist, veprat e mija kanë kaluar në tre faza dhe atënë fazën e realizmit, ekspresionizmit dhe impresionizmi apstrakt. Unë nuk mundem t’i ndaj këto periudha, çdo njërën e kam përjetuar shumë bukur. Për t’u bërë një artist i mirë, patjetër që të duhet të kalosh në këto faza. Çdo njëra të ndërton dhe të pjek profesionalisht.” tha Bashkim Mexhiti.

Ekspozita “Certifikatë për kafe” nga Bashkim Mexhiti do të jetë e hapur në Galerinë Nacionale deri më 29 tetor. Në të janë të ekspozuara 33 piktura. Një të hyrë në Galeri sheh llojllojshmëri ngjyrash dhe sa më shumë që afrohesh dallon figura të cilat shfaqin të jetuarit në shoqërinë tonë. Gjatë këtyre ditëve, ka patur një interes të madh nga artdashësit që ta vizitojnë këtë ekspozitë.

This slideshow requires JavaScript.

“Piktura kryesore në këtë ekspozitë është “Certifikatë për kafe”, me çka edhe vet ekspozita e mban këtë emër. Kjo për shkak të triptikut të krijuar në epokën e pandemisë globale. Vetë piktura pasqyron këtë periudhë që kaploi botën. Në të mund të shohësh lajme të shkëputura nga revista, maska për mbrojtje dhe me qëllim kam vendosur një ngjyrë të verdhë e cila pasqyron shpresën dhe besimin ndaj shkencës.” tha Mexhiti.

Ekspresionizmi abstrakt është drejtimi në të cilin ai krijon dhe përcjell ngjarjet e tij nga natyra, mjedisi urban dhe peizazhet brenda një tonaliteti ngjyrash të ndritshme për të qetësuar të bardhën dhe të zezën në kontrast.

Mesazhi që Bashkim Mexhiti dha për të gjithë artistët e rinj është që ata duhet të punojnë shumë, mos të dorëzohen asnjëherë. Ai theksoi se bota e artit të frikson ndonjëherë dhe të shtyen në dilema se a do mundesh të mbietosh, por, tani rrjetet sociale kanë bërë shumë të lehtë që të rinjtë të promovojnë punën e tyre dhe ka mjaftueshëm hapsirë edhe për projekte të jashtme.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button