Kush fitoi e kush humbi në komunat me shumicë shqiptare në RMV

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut dje votuan për zgjedhjet e shtata komunale. Sipas rezultateve të KSHZ-së, në shumicën e komunave në vend do të ketë rreth të dytë për zgjedhjen e kryetarëve të komunave, gjegjësisht balotazh. Portalb.mk, ka ndarë komunat në të cilat kanë kandiduar partitë shqiptare.

rrethin e parë fituan:

 • Blerim Bexheti (BDI) – Saraj, Erkan Arifi (BDI) – Likovë dhe Alija Jaoski (BDI) – Pllasnicë

Në rrethin e dytë që do të mbahet më 31 tetor, garojnë:

 • Tetovë

Teuta Arifi (BDI) – Bilall Kasamit (Lëvizja BESA)

 • Çair

Visar Ganiu (BDI) – Bekim Sali (ASH-AA)

 • Gostivar

Arben Taravari (ASH-AA) – Nevzat Bejta (BDI)

 • Strugë

Ramis Merko (BDI) – Idri Istrevi (ASH-AA)

 • Dibër

Bekim Pocesta (ASH-AA) – Hekuran Duka (BDI)

 • Kërçovë

Aleksandar Jovanovski (VMRO-DPMNE) – Fatmir Dehari (BDI)

 • Haraçinë

Ridvan Ibraimi (BDI) – Milikije Alimi (LSDM)

 • Vrapçisht

Isen Shabani (ASH-AA) – Nebi Rexhepi (BDI)

 • Zhelinë

Fatmir Izairi (BDI) – Blerim Sejdi (Lëvizja BESA)

 • Studeniçan

Azem Sadiki (PDSH) – Ejup Abazi (BDI)

 • Bogovinë

Besnik Emshiu (BDI) – Albon Xhemaili (ASH-AA)

 • Dollnen

Urim Ibeski  (BDI) – Adnan Xhaferiski (LSDM)

 • Tearcë

Nuhi Neziri (BDI) – Nazim Taipi (ASH-AA)

LEXO LAJME NË LIDHJE ME ZGJEDHJET NË KOMUNAT SHQIPTARE:

RMV, u mbajt rrethi i parë i zgjedhjeve lokale 2021, gjithçka që ndodhi

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button