fbpx

Kroacia thotë se nuk po bën punë të pista të migrimit në BE

Evropa nuk është e përgatitur për një valë të re emigrantësh, tha ministri i brendshëm kroat Davor Bozhinoviç, duke hedhur poshtë akuzat se policia kroate po bënte punën e ndyrë të Evropës, transmeton Euroactiv, transmeton Portalb.mk.

“Shumë studime nga institucionet kroate dhe ndërkombëtare paralajmërojnë ardhjen e mundshme të një numri të madh emigrantësh si rezultat i situatës në Afganistan. Evropa duhet të përgatitet për këtë. Sidoqoftë, sinqerisht, BE nuk është plotësisht e përgatitur, ”tha Bozhinoviç.

Ministri tha se në rast të një vale të re emigrantësh, një barrë e madhe do të bjerë mbi supet e Kroacisë. Kroacia atëherë mund të pyetet se çfarë kishte bërë për të siguruar që emigrantët të mos kalonin në territorin e saj në numër të madh, gjë që do të vinte në dyshim aftësinë e saj për të mbrojtur kufirin e jashtëm të BE -së.

Bozhinoviç tha se pavarësisht përpjekjeve të policisë kroate, emigrantët ishin në gjendje të kalonin kufirin kroat.

Bozhinoviç tha se kjo ishte një sfidë e sigurisë që nuk duhet nënvlerësuar, duke theksuar se 4,000 kontrabandistë ishin arrestuar deri më tani.

Ai tha se Ministria e Brendshme pa një numër në rritje të kërkesave për azil. Në të njëjtën kohë, ajo gjithashtu shpesh përballej me akuza se u mohonte migrantëve qasje në azil. Ai shtoi se 80% e azilkërkuesve nuk presin për rezultatin e këtij procesi, por “thjesht zhduken”.

Ai hodhi poshtë akuzat e bëra në media se Kroacia po bënte punë të pista për BE -në, duke vënë në dukje se emigrantët që përpiqen të arrijnë në Austri ose Gjermani do të duhet të kalojnë përmes Kroacisë, pavarësisht nëse ajo ishte anëtare e BE -së apo jo.

Në samitin e BE-së më 21-22 tetor, udhëheqësit e BE-së pritet të diskutojnë migrimin dhe veçanërisht propozimin e Lituanisë për të ndryshuar rregullat ekzistuese të migrimit të BE-së për të legalizuar goditjet e emigrantëve të parregullt kur shpallet një situatë e rëndë në një vend.

Trembëdhjetë shtete të tjera thuhet se mbështesin Lituaninë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button