fbpx

U krijua pajisja e desalinimit që do ta kthejë ujin e detit në ujë të freskët për 400,000 njerëz (VIDEO)

Kur dikush shpik një fabrikë të shkripëzimit masiv për ta kthyer ujin e detit në ujë normal pa ndotur ambientin, do të jetë një arritje masive, pasi vetëm 3% e ujit në Tokë është i freskët, shkruan Good News Network, transmeton Portalb.

Solucionet Solar Water (SWS), një kompani finlandeze e teknologjisë së ujit,  është në gjendje t’i ofrojë botës në thelb ujë të freskët të pakufizuar përmes unikeve, emetimeve zero, kostos zero të rrjedhjes dhe teknologjisë së kriposjes që nuk ndot ajrin.

Tani po vendoset, falë mbështetjes nga grupi holandez i Menaxherëve të Fondit të Klimës, në Qarkun Kitui, Kenia, si pjesë e një qëllimi afatgjatë për të siguruar ujë për 400,000 kenianë rurale deri në vitin 2023.

SWS ka mbushur fabrikën e tyre të kripës në një enë transporti, duke e bërë të lehtë dhe efikase dërgimin e 200 njësive në brigjet e Kitui, ku teknologjia do të konvertojë midis 4,000 dhe 7,000 litra në orë nga uji i detit, ose 10,000 litra në orë nga uji i njelmët.

“Përmes këtij partneriteti me CFM dhe në nivel lokal me Qarkun Kitui … ne së bashku mund të revolucionarizojmë qasjen në ujë të sigurt të përballueshëm në Kenia rurale. Ky projekt shënon një përparim në infrastrukturën e ujit me energji diellore.” tha Antti Pohjola, CEO i Solar Water Solutions.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button