fbpx

Gazetarët Maria Ressa dhe Dmitry Muratov fitues të Çmimit Nobel për Paqe

Gazetarët Maria Ressa dhe Dmitry Muratov kanë fituar Çmimin Nobel për Paqe për vitin 2001, transmeton REL.

Komiteti i Nobelit tha se çmimi iu ndahet pasi ata kanë mbrojtur lirinë shprehjes që është parakusht për demokracinë dhe paqen.

Dy gazetarët, sipas Komitetit, kane pasur kurajon që të luftojnë për lirinë e shprehjes në Filipine dhe Rusi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button