fbpx

Të dielën, regjim i veçantë trafiku për shkak të Maratonës së Shkupit

Të dielën, për herë të 17 -të, tradicionalisht do të mbahet ” Wizz Air – Maratona e Shkupit”. Fillimi i maratonës, gjysmë maratonës dhe vrapimit në stafetë – “BE për Sport” do të jetë në 8 të mëngjesit, kurse gara prej 5 km do të fillojë në 8:10, nga Qendra sportive “Boris Trajkovski”, ku do të jetë edhe qëllimi i maratonës së këtij viti, transmeton Portalb.mk.

Rruga në të cilën do të vrapojnë pjesëmarrësit do të jetë e njëjtа me atë të vitit të kaluar, kurse nga organizata raportojnë se një pjesë e rrugëve të Shkupit në periudhën nga ora 7:30 deri në orën 14:00 do të kenë regjim të përkohshëm trafiku dhe ndryshim të regjimit të punës në linjat e transportit publik.

Maratona e Shkupit

Plotësisht të mbyllura për trafik do të jenë rrugët si vijon: rr. “Dimitrije Çupovski”, bulevardi “Ilindenska” nga Qeveria në Kopshtin Zoologjik, rr. “Vojvoda Vasil Çakalarov”, rr. “Mitropoliti Teodosij Gologanov”, rr. “11 Tetori”, pjesa e blv. “Republika e Krushevës” nga semaforët në Kombinatin Tutunski  deri te semaforët në Stacionin Policor Prolet, blv. “Brigada e tretë Maqedonase” nga semaforët në Stacionin Policor Prolet deri në kryqëzimin me rr. “Franjo Klluz”, korsia e djathtë e blv. “Jane Sandanski” nga Tobako në drejtim të Aerodromit në kryqëzimin me blv. “Serbia”.

Pjesërisht të mbyllura për trafik do të jenë rrugët: korsia e djathtë e blv. “Kliment i Ohrit” pranë semaforëve te Qeveria, Blv. “Ilindenska”, nga kopshti Zoologjik në “Ljubljanska”, ana e kundërt do të jetë e lirë për lëvizje, rr. “Ljubljanska” në drejtim të blv. “Ilindenska” te semaforët në blvd. “Skuadrat partizane”, rr. “Moskovska” në drejtim të blv. “Çeta partizane” në Konviktin  studentor Goce Delçev.

Konkurrentët do të vrapojnë nga fillimi QS Boris Trajkovski në rr. “Ilindenska”, pastaj në të majtë në rr. “Ljubljanska”, pastaj drejt në “Moskovska”, pastaj djathtas në rr. “Vojvoda Vasil Çakalarov”, në fund të rrugës kthehet në një gjysmërreth mbrapa, kur do të kthehen në Konviktin studentor “Goce Dellçev” vazhdohet drejt  “M. Teodosij Gologanov”, “Dimitrie Çupovski”, “11 Tetori”, ” Republika e Krushevës “Brigada e 3-të Maqedonase”, “Franjo Klluz”, blv. “Jane Sandanski” deri në fund (kryqëzimi me bulevardin “Serbia”), para semaforit me blv. “Serbia” kthehet në një gjysmërrethi prapa (në të njëjtën korsi) në blvd. “Jane Sandanski”, “Franjo Kluz”, “Brigada e tretë maqedonase”, “Republika e Krushevës”,  “11 Tetori” përgjatë “Dimitrie Çupovski” në kryqëzimin në të djathtë në blv. “Klimenti i Ohrit” në blvd. “Ilindenska”, majtas te Qeveria deri në finish, pllajën përballë QS Boris Trajkovski. E njëjta pistë kalohet dy herë për maratonistët.

“Wizz Air – Maratona e Shkupit 2021” do të realizohet sipas protokolleve të veçanta të miratuara nga Komisioni për Sëmundjet Infektive dhe Ministrinë e Shëndetësisë.

“Wizz Air Maratona e Shkupit” organizohet nga Lidhja e sporteve të Shkupit, në bashkëpunim me Klubin atletik “Rabotniçki” nga Shkupi, nën ombrellën e Qytetit të Shkupit, Delegacionit të BE -së dhe Agjencisë për Rini dhe Sport.

Më shumë detaje në linkun vijues.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button