fbpx

YouTube po bllokon aktivistët dhe përmbajtjet kundër vaksinave

YouTube po heq disa video me aktivistë në San Francisko të profilit të lartë kundër vaksinave, përfshirë Joseph Mercola dhe Robert F. Kennedy Jr. Ekspertët thonë se këta janë pjesërisht përgjegjës për të ndihmuar në mbjelljen e skepticizmit që ka kontribuar në ngadalësimin e normave të vaksinimit në të gjithë vendin, shkruan Washington Post, transmeton Portalb.mk.

Si pjesë e një grupi të ri të politikave që synojnë zvogëlimin e përmbajtjes anti-vaksinë në faqen në pronësi të Google, YouTube do të ndalojë çdo video që pretendon se vaksinat e përdorura zakonisht të miratuara nga autoritetet shëndetësore janë joefektive ose të rrezikshme. Youtube më parë bllokoi videot që bënin pretendime në lidhje me vaksinat e koronavirusit, por jo për vaksinat e tjera si ato të fruthit ose gripit të dhenve.

Studiuesit e dezinformatave kanë vite që thonë se popullariteti i përmbajtjes kundër vaksinave në YouTube po kontribuonte në rritjen e skepticizmit ndaj vaksinave shpëtuese në Shtetet e Bashkuara dhe në mbarë botën.

Në korrik, Presidenti Biden tha se kompanitë e mediave sociale ishin pjesërisht përgjegjëse për përhapjen e dezinformatave në lidhje me vaksinat dhe duhet të bëjnë më shumë për të adresuar çështjen.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button