fbpx

RMV, u regjistruan 23 raste të vdekjes me Kovid-19, ndërkohë numri i rasteve aktive thuajse i njëjtë

Maqedonia e Veriut sot ka regjistruar 467 raste të reja me Covid – 19 nga 3 512 testimet e bëra. Ministria e Shëndetësisë informoi se, gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 23 raste të vdekjes nga Covid – 19 dhe 496 pacientë janë shëruar, transmeton Portalb.mk.

Me këtë, numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Covid – 19 që nga fillimi i pandemisë ka shkuar në 190.463, 171.871 pacientë janë shëruar, 6.630 pacientë kanë vdekur, ndërsa momentalisht ka 11.962 raste aktive.

Në Shkup ndërruan jetë pesë persona (73, 72, 70, 61 dhe 57v), dy nga Tetova (88 dhe 72v), dy nga Kratova (73 dhe 66), një nga Demir Kapija (69v), Prilepi (90v), Radovishi (55v) dhe Shtipi (74v). Ministria e Shëndetësisë ka regjistruar edhe nëntë raste të vdekjes nga periudha e 8 shtatorit deri 28 shtator, duke përfshirë dy vdekje nga Gostivari, Strumica, Tetova, një nga Shkupi, Struga dhe Kavadarci, të gjithë të moshës nga 64 deri 86 vjeç.
Të gjithë personat e raportuar vdiqën në spital.

Rastet e reja:

 • Shkup – 245,
 • Kumanovë – 47,
 • Veles – 27,
 • Prilep – 21,
 • Kavadarci – 17,
 • Kërçovë – 13,
 • Koçan – 12,
 • Manastir – 11,
 • Kriva Palanka – 9,
 • Ohër – 8,
 • Tetovë 6
 • Strumica – 6,
 • Shtip, 5
 • Radovish 5
 • Valandova – 5,
 • Kratova 4
 • Krusheva – 4,
 • Gostivar, 3
 • Gjevgjeli 3
 • Demir Hisar – 3,
 • Negotina, 2
 • Dellçevë, 2
 • Probishtip 2
 • Makedonski Brod – 2,
 • Struga, 1
 • Sveti Nikolla, 1
 • Berova, 1
 • Bogdanci 1
 • Makedonska Kamenica – 1

Pacientët e shëruar:

 • Shkupi – 269,
 • Kumanova – 51,
 • Strumica – 23,
 • Velesi – 21,
 • Prilepi – 20,
 • Manastiri 15
 • Tetova – 15,
 • Shtipi – 14,
 • Kavadarci 11
 • Kërçova – 11,
 • Radovishi, 6
 • Gostivari 6
 • Sveti Nikolla – 6,
 • Kriva Pallanka, 4
 • Gjevgjeli 4
 • Vinica – 4,
 • Probishtipi 3
 • Resnja – 3,
 • Koçani 2
 • Dellçeva – 2,
 • Ohri, 1
 • Valandova, 1
 • Negotina, 1
 • Makedonski Brod, 1
 • Makedonska Kamenica 1
 • Dojran – 1

Rastet aktive:

Shkup 82847, Aktiv 5596
Kumanova 11303, Aktiv 937
Tetovë 10803, Aktiv 918
Prilep 9014, Aktiv 294
Gostivar 7952, Aktiv 478
Manastir 7057, Aktiv 273
Veles 6179, Aktiv 324
Ohër 5915, Aktiv 522
Kavadar 5870, Aktiv 216
Strumica 5700, Aktive 284
Shtip 5665, Aktiv 217
Kërçovë 3948, Aktive 410
Struga 3775, Aktive 365
Kochani 3218, Aktiv 148
Gjevgjeli 2395, Aktiv 78
Negotina 2309, Aktiv 38
Sveti Nikolla 1874, Aktive 107
Resnja 1528, Aktiv 90
Radovish 1506, Aktiv 92
Dibër 1447, Aktiv 113
Kriva Pallanka 1409, Aktive 88
Berova 1206, Aktiv 29
Delçeva 1118, Aktiv 68
Vinica 1022, Aktive 47
Probishtip 909, Aktiv 35
Vallandova 811, Aktiv 31
Kratova 555, Aktiv 54
Bogdanci 545, Aktiv 12
Krusheva 526, Aktiv 19
Makedonski Brod 466, Aktive 28
Demir Hisar 435, Aktiv 23
Demir Kapija 409, Aktiv 6
Pehçeva 312, Aktive 4
Makedonska Kamenica 296, Aktive 18
Dojran 139, Aktiv 0

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.282.666 testime për Covid – 19.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button