fbpx

Këngëtari R Kelly u shpall fajtor për abuzim seksual me gra dhe fëmijë – përballet me burgim të përjetshëm

Këngëtari amerikane R Kelly është shpallur fajtore për abuzim seksual me gra dhe fëmijë dhe për tregti seksuale me të gjatë dy dekadave të fundit, transmeton Portalb.mk.

Njëmbëdhjetë të akuzuar, përfshirë nëntë gra dhe dy burra, dëshmuan kundër 54-vjeçarit Ar Kelly në gjyqin gjashtëjavor, duke përshkruar poshtërimin dhe dhunën seksuale që ata përjetuan. Juria e shpalli ish -yllin e R&B fajtor për të gjitha akuzat. Dënimi do të shqiptohet më 4 maj dhe gjasat janë të mëdha që ai të kalojë pjesën tjetër të jetës pas hekurave.

Prokurorët kanë akuzuar Kellyn se ka përdorur famën dhe pasurinë e tij për të joshur viktimat, shpesh duke u premtuar atyre karrierë muzikore. Disa nga viktimat dëshmuan se ishin të mitur kur kishin pasur marrëdhënie seksuale me të. Ai shpesh i gjente viktimat në koncertet e tij.

Një grua dëshmoi se Kelly e mbylli, drogoi dhe e përdhunoi.

“Jam e gatshme të vazhdoj jetën time e lirë nga frika dhe të filloj procesin e shërimit,” tha ajo.

Vendimi vjen 13 vjet pasi Kelly u lirua nga akuzat për pornografi të fëmijëve.

Në gjyq, u dëgjua se si ai kishte marrë në mënyrë të paligjshme një leje pune për këngëtaren Alaja, para se të martohej me të kur kishte 15 vjeç. Ajo vdiq në një aksident ajror në vitin 2001.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button