fbpx

Tre specializime të reja elitare që mund t’i provoni në eventin beta të Guild Wars 2 End of Dragons

Prej sot (21 shtator) deri më 25 shtator, do të keni mundësi të provoni tre specializimet e reja elitare të shpallura për Revenant, Warrior dhe Elementalist, gjegjësisht Windicator, Bladesvorn dhe Katalist. Gjithçka që ju nevojitet është Guild Wars 2 “account”. Nëse nuk, mund të krijoni një akaunt pa pagesë dhe të filloni të luani menjëherë, transmeton Portalb.mk.

Do t’ju shfaqen tre lojërat e reja elektronike beta ku mund të krijoni dhe provoni specializimet e reja elitare me pajisje të plota. Përparimi gjatë lojës beta nuk do të regjistrohet dhe gjithçka nga beta do të fshihet më 25 shtator. Por të paktën do të keni mundësi të përjetoni këto tre specializime elitare, për të cilat mund të informoheni në videot e mëposhtme.

Vindikator

Më në fund Revenant fiton shpatën e oborrit. Deri më tani ishte profesioni i vetëm ushtarak në lojë që nuk mund t’i përdorte ato armë ndërsa Guardian dhe Warrior e kishin atë që në fillim. Shpata me dy tehe është bërë një nga armët më të dashura që kur doli Guild Wars 2 pasi Guild Wars 1 nuk kishte fare një armë të tillë. Vindikatori i kanalizon legjendat e historisë së Tirisë, këtë herë dy legjenda në të njëjtën kohë, dhe ata janë heronjtë Shën Viktori i fraksionit Kurzik dhe Arkimores udhëheqësi i fraksionit Luxon. Në pjesën e parë të Guild Wars, Kurzik dukej si kokë metalike gotike, ndërsa fraksioni Luxon ishin adhurues barbarë. Te Vindikatori Kurzik, aftësitë janë kryesisht për trajtim dhe taktika dhe nuk bëjnë aq “dëm” sa aftësitë Luxon, të cilat janë sulme më të drejtpërdrejta. Ndërsa luksi elitar i Luxons është fryma e Arkimores që hedh një shtizë në objektivin që ju zgjidhni dhe bën shumë “dëme”, Aftësia Kurzik është Urna e Shën Viktorit i cili ka mekanikë interesantë, njëra prej të cilave është qëjuve t’ju merret “Health”, dhe të trajtoni aleatët e afërt gjatë kanalizimit. Të gjitha Aftësitë në Winder duken estetikisht të këndshme, por edhe efektive. Vetë fakti që ka më shumë aftësi “gap closer” do të thotë lojë më efikase në “World PvP”.

 

Bladesworn

Luftëtari Blaidson praktikisht merr dy armë të reja, pistoletë në dorën e majtë dhe “Gunsaber” që është një kombinim i një shpate të gjatë dhe një pistoletë që gjuan plumba qelibari në të njëjtën kohë (një material special i përdorur nga fraksioni Kurzik në Guild Wars 1) gjatë goditjeve. Kjo klasë bazohet në statistikën “Power”, e cila e bën atë aplikues më të drejtpërdrejtë të “dëmtimeve”. Në vend të adrenalinës siç ishte deri më tani, Bladesvorn grumbullon rrjedhje dhe municion, goditjet janë më shumë një ngarkesë dhe një shpërthim fjalë për fjalë i ndjekur nga një lloj tjetër sulmesh “Dragon Slash”. “GunsaberI” funksionon si “kit” e inxhinierit, dhe opsioni “weapon swap” është i bllokuar në përdorim, kështu që do t’ju duhet të vendosni për një armë alternative para se të hyni në “kombat”.

Aftësitë elite shërbejnë për të rimbushur municionin, por shumica e aftësive për sulm kanë një “cooldown” të gjatë para se të mund t’i përdorni përsëri. Të gjitha masat për të parandaluar abuzimin me një aftësi të tillë janë marrë dhe ju nuk mund të spamoni rrotullimet pa ndërprerje, por mund të keni “burste” të rëndësishme që shkaktojnë “dëm” të madh në të njëjtën kohë. Bladesworth është si azhurnim i një specializimi agresiv tashmë ekzistues të elitës, i cili gjithashtu bazohet në aplikimin e dëmeve të mëdha herë pas here. Sidoqoftë, specializimi i fundit duket interesant veçanërisht për shkak të “gunsaberit” i cili në shumicën e lojërave të ngjashme njihet si Gunblade. Është veçanërisht e rrallë në IMO të ketë një klasë që mund të “mundë gjithçka me një goditje”. Por janë marrë masa për të mos qenë një specializim shumë i fuqishëm veçanërisht kundër lojtarëve të tjerë ku vlerat e numrave janë zvogëluar për PvP.

 

Catalyst

Shakaja kryesore për elementalistin është se është “piano”. Ka kaq shumë kombinime magjish, saqë butona të shumtë shtypen gjatë gjithë kohës. Me Katalistin, specializimi i ri elitar, ai vetëm thellohet, por sigurisht që duket të jetë një nga më interesantët për të luajtur, pasi ofron kombinime më komplementare. Arma që përdor Katalisti është një çekiç dhe jo vetëm që përdoret nga afër, por funksionon edhe nga larg. Katalisti, përmes fuqisë së “sferave “, kanalizon elementët në “puse” të cilat i hap si zona rrethore në të cilat, ndërsa qëndron në këmbë, jo vetëm që merr “bafe” nga elementi që është përfshirë, por gjithashtu bën sulme të reja të kombinuara me aftësi.

Gjithashtu mund të bëjë që topat e energjisë të rrotullohen rreth tij (në të gjithë elementët) dhe kështu t’i godasë kundërshtarët ose të gjitha topat e energjisë t’i drejtojë që të godasë një objektiv, zakonisht te ndonjë kryesor në PvE ose te ndonjë lojtar tjetër në PvP. Me secilin element midis zjarrit, ujit, ajrit dhe tokës ka sulme të ndryshme me çekan.

Aftësia kryesore elitare është e ngjashme me Bladesworn, me përjashtim të faktit se te Katalisti e reseton cooldownin, me qëllim që të mund të ktheni përsëri disa rrotullime të dobishme të aftësive. Ekziston edhe një aftësi për bllok, mbi të cilën nësee godasin Katalistin me shkathtësi goditja bllokohet dhe fitohet një atmosferë sipas elementit aktual të “akorduar”. Ka kaq shumë kombinime që ia vlen të provohen.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button