fbpx

Ka hapur siparin Festivali i parë ndërkombëtar i vallëzimit në Strugë

Në skenën verore në hotelin “Biser” në Strugë mbrëmë, në organizim të Estrada multimedia centar. filloi edicioni i parë i Festivalit ndërkombëtar të vallëzimit “Iks dens”.

Festivali, i cili do të zgjasë deri të mërkurën i përfshin  të gjitha formave të vallëzimit, si baletin klasik, vallëzimin e estradës, folklorit dhe vallet popullore skenike.

Drejtori i festivalit Marjan Kataroski  ka deklaruar se”Iks dens” është garë ndërkombëtare për koreografi që synon të shndërrohet në shfaqjen më të madhe të vallëzimit në këto hapësira, ku do të marrin pjesë ansamble vallëzimi nga e gjithë bota”

Pjesëmarrjës të këtij aktiviteti janë artistë të rinj të talentuar nga më shumë shtete, midis të cilëve më të shumtë në numër janë valltarët nga Rusia, Kazakistani dhe Maqedonia.

Lajme të ngjashme

Back to top button