fbpx

RMV, 561 raste të reja me Kovid-19, një 2 vjeçar u regjistrua te personat që ndërruan jetë

Maqedonia e Veriut ka regjistruar sot 561 raste të reja me korona virus, nga 4384 testimet e bëra. Në raportin ditor të Ministrisë së Shëndetësisë thuhet se, gjatë 24 orëve të fundit janë shënuar 29 viktima, ndërsa janë shëruar 507 pacientë, transmeton Portalb.mk.

Në Shkup ndërruan jetë 13 persona (88, 76, 70, 70, 69, 68, 67, 66, 56, 54, 53, 40, 2v), tre nga Kumanova (84, 69 dhe 39v), dy nga Tetova (69 dhe 68v), dy nga Strumica (76 dhe 68), dy nga Ohri (88 dhe 67v), një nga Gostivari (71v), Kërçova (62v), Dibra (60v), Kratova (72v), Radovishi (67v), Kriva Pallanka (69v) dhe Resnja (72v).

Ministria e Shëndetësisë ka sqaruar që një nga pacientët e regjistruar në listën e pacientëve që ndërruan jetë është edhe një dyvjeçar, i cili pati disa sëmundje të ndryshme, por ne testim rezultoi pozitiv.

“Bëhet fjalë për fëmijë që kishte disa sëmundje të rënda, para një vit te pacienti i vogël janë bërë disa operacione”, sqarojnë nga Ministria e Shëndetësisë, duke theksuar që ai ka pasur edhe probleme me ritmin e zemrës, ngecje në zhvillim, probleme me frymëmarrjen, etj.

Rastet e reja:

 • Shkup – 249,
 • Kumanovë – 49,
 • Strumicë – 40,
 • Ohër – 30,
 • Shtip – 25,
 • Tetovë – 23,
 • Prilep – 18,
 • Kavadarci – 16,
 • Manastir – 14,
 • Veles – 12,
 • Kërçovë – 10,
 • Gostivar – 9,
 • Radovish – 8,
 • Koçani – 7,
 • Struga 6
 • Sveti Nikolla – 6,
 • Resnja 5
 • Dibra – 5,
 • Gjevgjelia, 4
 • Berova, 4
 • Vinica 4
 • Makedonska Kamenica – 4,
 • Negotina – 3,
 • Kriva Pallankë, 2
 • Dellçevë, 2
 • Valandova 2
 • Kratova – 2,
 • Probishtip 1
 • Bogdanci – 1.

Pacientët e shëruar:

 • Shkupi – 201,
 • Tetova – 39,
 • Gostivari – 37,
 • Kumanova – 33,
 • Strumica – 25,
 • Shtipi 18
 • Kërçova – 18,
 • Prilepi 16
 • Dibra – 16,
 • Kavadarci – 15,
 • Sveti Nikolla – 13,
 • Velesi – 12,
 • Kratova – 10,
 • Manastiri – 9,
 • Radovish 8
 • Berova – 8,
 • Koçani – 6,
 • Vinica 4
 • Kriva Pallanka – 4,
 • Resnja, 3
 • Valandova 3
 • Probishtip – 3,
 • Gjevgjeli 2
 • Negotina – 2,
 • Delçeva 1
 • Bogdanci – 1

Rastet aktive:

Shkup 80552, Aktiv 5798
Kumanova 10949, Aktiv 914
Tetovë 10721, Aktive 1051
Prilep 8877, Aktiv 274
Gostivar 7912, Aktiv 569
Manastir 6911, Aktiv 242
Veles 6006, Aktiv 275
Ohër 5781, Aktiv 653
Kavadarci 5702, Aktiv 189
Strumica 5586, Aktive 511
Shtip 5529, Aktiv 236
Kërçovë 3865, Aktive 480
Struga 3746, Aktive 656
Koçani 3112, Aktiv 126
Gjevgjeli 2346, Aktiv 69
Negotina 2290, Aktive 39
Sveti Nikolla 1813, Aktive 111
Resnja 1497, Aktiv 111
Radovish 1469, Aktiv 113
Dibër 1440, Aktiv 148
Kriva Pallankë 1339, Aktive 47
Berova 1192, Aktive 49
Delçeva 1104, Aktiv 64
Vinica 1001, Aktive 43
Probishtip 887, Aktiv 40
Valandova 779, Aktiv 30
Bogdanci 541, Aktiv 19
Krushevë 518, Aktiv 15
Kratova 522, Aktiv 53
Makedonski Brod 458, Aktiv 31
Demir Hisar 420, Aktiv 12
Demir Kapija 406, Aktiv 4
Pehçeva 309, Aktiv 11
Makedonska Kamenica 291, Aktive 21
Dojran 139, Aktiv 4

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.242.490 testime për Kovid – 19. Me këtë, numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me korona virus që nga fillimi i pandemisë ka shkuar në 186.011, 166.606 pacientë janë shëruar, 6.396 dhe momentalisht ka 13.038 raste aktive.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button