fbpx

Carovska: Modeli i mësimdhënies nuk do të ndryshojë për momentin

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska thotë se tani për tani nuk ka asnjë indikacion se modeli i mësimdhënies duhet të ndryshohet, por në momentin që do të ketë, do të ndryshohet. Sipas saj, numri i studentëve që janë pozitivë me Covid-19 është i vogël apo 0.01 për qind dhe për këtë arsye mësimi tani për tani do të zhvillohet me prani fizike, përveç rasteve kur ka përjashtime, transmeton Portalb.mk.

“Epidemiologët monitorojnë, Komisioni për Sëmundjet Infektive monitoron, informacioni merret prej tyre, ashtu siç merret nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, dhe ata veprojnë në bazë të komunës, rajonit, shkollës. Theksoj se ka 240 mijë nxënës në shkollë, dhe dje numri i nxënësve pozitivë në shkollë ishte 0.01, që është një përqindje vërtet e ulët. Unë pres që ne do të jemi në gjendje të mbajmë një përqindje të ulët, sepse interesi më i lartë i studentëve është të jenë në klasa.” tha Carovska.

Sa i përket indikacioneve nga Avokati i Popullit, Carovska vuri në dukje se protokollet, si dhe plani i punës dhe tre skenarët u miratuan në një seancë të qeverisë në koordinim me Komisionin për Sëmundjet Infektive, në korrik.

“Aktualisht, ne po zbatojmë skenarin e pranisë fizike në shkollë, për të gjithë nxënësit në të gjithë territorin përveç Tetovës dhe Gostivarit, i cili do të fillojë të hënën e ardhshme me prani fizike, dje Qeveria mori të njëjtin vendim. Protokollet janë miratuar nga Komisioni dhe si të tillë praktikohen në detaje. Nëse ka nevojë për ndryshimin e tyre, jam i sigurt se Komisioni do të na lajmërojë, por deri më tani ne nuk kemi një gjë të tillë.” tha Carovska. 

Carovska tha se përqindja e mësuesve të vaksinuar është e lartë dhe është mbi 74 përqind.

“Unë mendoj se deri në fund të muajit do të arrijmë një nivel të përshtatshëm siç thonë autoritetet shëndetësore për imunitetin kolektiv të mësuesve dhe është pothuajse dy herë më i lartë se standardi kombëtar dhe jam e lumtur sepse tregon ndërgjegjësim të lartë mes mësuesve për nevojë për vazhdimësi në mësimdhënie.” tha Carovska.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button