fbpx

Simovski: Kishte sulme të hakerëve në procesin e regjistrimit, por u zmbrapsën me sukses

Drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave, Apostol Simovski, tha se dy sulme të hakerëve u zhvilluan pas fillimit të procesit të regjistrimit, njëri sulm ishte në vetë procesin, dhe tjetri në faqen e internetit të Entit, shkruan 360 shkallë.

“Nuk ka të dhëna në uebfaqe, kështu që sulmi ndoshta kishte për qëllim të parandalonte qytetarët që të mos ndiqnin njoftimet dhe informacionet tona. Ka pasur disa sulme në faqen e internetit deri më tani. Por pati një sulm të dytë në vetë procesin e regjistrimit, por të dy sulmet u zmbrapsën me sukses dhe nuk shkaktuan ndonjë dëm.” tha Simovski në një intervistë për TV24.

Ai konfirmoi se të dy sulmet u raportuan në Departamentin e Krimit Kibernetik të Ministrisë së Brendshme dhe se po punohet në zbardhjen e rastit. ishte

Simovski tha se sfidat teknike që kanë ndodhur në ditët e para të regjistrimit janë hequr plotësisht.

Ai tha se sfidat priten gjatë prezantimit dhe përdorimit të teknologjisë së re, por sigurisht se problemet janë kapërcyer dhe se ka kohë të mjaftueshme që regjistrimi të përfundojë siç është planifikuar.

Ai informoi se deri më dje janë regjistruar mbi 600 mijë qytetarë, nga të cilët vetëm dje janë regjistruar 100 mijë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button