fbpx

Simovski: Regjistrimi po shkon mirë, një numër i parëndësishëm refuzojnë, por më shpesh ne i bindim ata të regjistrohen

Vetëm dje, 93,235 persona u regjistruan, dhe drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave pret që në fund të shtatorit ata të njoftojnë se një regjistrim më në fund është kryer me sukses në vend. Qeveria është gjithashtu e kënaqur me pjesëmarrjen masive dhe thekson se të dhënat do të ndihmojnë në planifikimin e saktë të politikave dhe zhvillimit të vendit.

Regjistrimi bëhet me intensitetin e dëshiruar, normalisht, pa asnjë vonesë dhe pa asnjë problem, thotë drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave Apostoll Simovski. Ai thotë se numri i refuzimeve nga qytetarët për t’u regjistruar është i parëndësishëm. Sidoqoftë, me këta njerëz, thekson Simovski, bisedimet po mbahen dhe në pjesën më të madhe deri më tani ekipet e regjistrimit po i bindin ata se duhet të regjistrohen, transmeton 360 shkallë.

“Numri i refuzimeve është jashtëzakonisht i vogël, nuk kam një numër të saktë, pres që të marr sot për ditët e deritanishme. Sidoqoftë, atje ku ka një refuzim fillestar, ne shkojmë përsëri dhe flasim me ata njerëz, shkon instruktori ynë shtetëror, shkon një anëtar i komisionit të regjistrimit dhe deri më tani praktika më e zakonshme është të bindësh ata njerëz dhe të regjistrohen. Ne ende nuk po aplikojmë asnjë sanksion dhe shpresojmë se kjo nuk do të ndodhë deri në fund të regjistrimit të popullsisë, domethënë që ne do të jemi në gjendje t’i bindim ata njerëz se propaganda e drejtuar kundër kryerjes së regjistrimit është në thelb një sistem dezinformimi dhe qëllimi është krejtësisht i ndryshëm dhe jo atë që duam të arrijmë”, thotë Simovski.

Ai thotë se në tre ditët e fundit regjistrimi ka vazhduar pa asnjë problem pas vonesave teknike fillestare, të cilat tani janë tejkaluar.

“Ne presim që në periudhën e ardhshme nuk do të ketë raste të tilla, por edhe nëse ato ndodhin, ka një ekip të tërë pas nesh që është vazhdimisht gati, në detyrë, ne kemi një seli të madhe regjistrimi që për secilën pjesë të teknikes janë të pranishme edhe zgjidhjet metodologjike. Ne nuk presim ndonjë problem dhe mendojmë se në fund të muajit më në fund do të njoftojmë se kemi përfunduar me sukses regjistrimin dhe se operacioni është plotësisht i gatshëm”,tha Simovski.

Ai theksoi që kusht që dikush të regjistrohet është të ketë një dokument ose numër identifikimi. Aty ku mungon një anëtar i familjes, thotë Simovski, regjistruesit bien dakord për një datë kur ai person do të jetë i pranishëm për të shkuar përsëri dhe për të regjistruar, por kjo nuk do të thotë që anëtarët e tjerë të familjes nuk duhet të regjistrohen në të njëjtën ditë.

Lidhur me pagesën e regjistruesve, ai thotë se tarifat e tyre do të paguhen deri në qindarkën e fundit.

Saktësisht 93,235 persona, 29,491 familje dhe 40,155 apartamente u regjistruan dje. Që nga fillimi i regjistrimit (5 shtator), janë regjistruar 512.457 qytetarë, 158.519 familje dhe 212.464 apartamente.

Për pjesëmarrjen masive Qeveria falënderon qytetarët për mbështetjen e tyre.

 

“Pjesëmarrja masive tregon ndërgjegjësimin dhe përgjegjësinë e secilit prej nesh për të kontribuar në mbledhjen e të dhënave të rëndësishme për krijimin e një të ardhme të përbashkët. Bazuar në të dhënat e mbledhura, do të bëhen analiza, do të merren vendime dhe zhvillimi i vendit do të planifikohet me saktësi’’, tha zëdhënësi i qeverisë Dushko Arsovski.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button