fbpx

Në mesin e panelistëve të Tregime Pjeshkash, këtë vit befasoi një mashkull (VIDEO)

U rikthye përsëri Tregime Pjeshkash me prani fizike me publikun. Në edicionin e pestë të këtij evenimenti, mes grashë, befasoi edhe një mashkull. Panelistët e kësaj mbrëmjeje ishin Rita Behadini, Elmedina Abdulahi, Adelina Tërshani, Vigan Shpuza, Zarije Jonuzi Çeliku dhe Afërdita Haxhijaha Imeri. Tema e sivjetshme quhej Natën Vonë. Të gjithë panelistët erdhën me nga një storje të vet origjinale, duke treguar eksperiencat e tyre të frikshme që kishin përjetuar natën vonë, me qëllim të ngritjes së vetëdijes dhe përcjelljes së mesazheve adekuate për ngacmimet seksuale dhe jo vetëm, shkruan Portalb.

“Tregime Pjeshkash bazohet në tre shtylla kryesore: lufta ndaj seksizmit, krijimi i opinionit publik dhe dhënia fund idesë së odave shqiptare. Me këtë organizim, mundohen që të arrijnë të bindin publikun se tregimet e grave, eksperiencat e grave, janë po aq të fuqishme, të mbushura me eksperiencë, dashuri dhe mund të zgjidhen shumë probleme.” tha Guxim Nuhiu, organizator i Tregime Pjeshkash.

This slideshow requires JavaScript.

Në vitin 2017 filloi organizimi i Tregime Pjeshkash. Njëkohësisht nisi ky eveniment edhe në gjuhën maqedonase, i titulluar me po të njëjtin emër, por në anglisht – Peach Preach. Inspirimi për të filluar një organizim të këtill Guxim Nuhiu gjeti nga Ana Vasileva dhe Rumena Buzharevska, organizatoret e Peach Preach.

“Në fillim ato ishin shumë skeptike që një djalë shqiptar po nis një organizim që ka të bëjë me gratë. Por, kur ato e panë rezultatin dhe interesimin nga njerëzit për  Tregime Pjeshkash, vendosën që edicionin e katër ta realizonim bashkë. Evenimenti u mbajt online për arsye të pandemisë. Me këtë rast, folën tre gra shqiptare dhe tre gra maqedone.” u shpreh Guximi.

Ndërsa, kur pyetëm Guximin se cili ishte qëllimi i nisjes së një evenimenti të këtillë, ai tha:

“Ne jemi munduar që të krijojmë një hapsirë ku gratë mund të shprehin lirshëm eksperiencën e tyre. Satisfaksionin më të madh e kam kur vajzat shumë të reja 16, 17-vjeçare, na shkruajnë në mesazhe se çfarë ndikimi ka patur storia e ndonjërës për ndryshimin e një mendimi dhe për motivim. Ndryshimet në shoqëri vijnë shumë ngadal[. Nëse në publik prej 100 njerëzish, njëri merr një mesazh dhe motivohet për të ndryshuar diçka në shoqëri, ose në jetën e vetë, ajo mjafton për ne.” tha Nuhiu.

Këtë vit, ndryshe nga herave të tjera, në periudhën e njëjtë do të mbahen dy evenimente të Tregime Pjeshkash. Organizimi i radhës do të mbahet në Teatrin Shqiptar më 11 shator. Panelistët, gjithjnë janë befasi për publikun.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button