fbpx

DASH: RMV të ofrojë mundësi të barabarta për të gjithë të rinjtë

Ne inkurajojmë Maqedoninë Veriore të investojë në edukimin e të rinjve të saj për të ofruar mundësi të barabarta për të gjithë të rinjtë në vend, tha zëdhënësi i Departamentit të Shtetit për Zërin e Amerikës me rastin e 20 vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit.

“Për të ndërtuar një shtet të qëndrueshëm, është e nevojshme të përdoren aftësitë e të gjithë qytetarëve,” tha zëdhënësi Ned Price.

Ai theksoi se varet nga qytetarët e vendit dhe udhëheqësit e tyre nëse programet e reja janë të nevojshme në sistemin arsimor.

“Marrëveshja Kornizë e Ohrit ka luajtur një rol jetik në ndihmën për të ndërtuar Maqedoninë e Veriut si një demokraci multietnike dhe parandalimin e konflikteve të mëdha,” tha ai, duke përshëndetur përparimin që vendi ka bërë gjatë 20 viteve të fundit në avancimin e parimeve të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit.

Shtetet e Bashkuara, të cilat janë përfshirë drejtpërdrejt në ndërmjetësimin dhe lehtësimin e negociatave politike, përmes një deklarate të ambasadores amerikane Kate Burns dhe një video -fjalimi nga zëdhënësja e Departamentit të Shtetit, Ned Price, thanë sot se janë krenarë që festojnë 20 vjetorin e Marrëveshjes së Ohrit me Maqedoninë e Veriut.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button