fbpx

Përmes projektit “MlladiHub” deri në punësim më të lehtë për të rinjtë

Presidenti Stevo Pendarovski gjatë ditës së sotme adresoi promovimin e projektit “MlladiHub” (QendraRinore) – ndërtimi i aftësive për punësim, kompetencave dhe mundësitë e krijimit të rrjeteve për të rinjtë”, kjo u mbajt në zyrën e tij me rastin e 12 gushtit, Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, shkruan Meta.mk, transmeton Portalb.mk.

Pendarovski vuri në dukje se qëllimi i projektit është të lidhë punëdhënësit dhe të rinjtë që janë në kërkim të mundësive të zhvillimit të karrierës. Ai shprehu besimin se projekti do të kontribuojë në zhvillimin profesional dhe pavarësinë ekonomike të të rinjve përmes një sistemi të qëndrueshëm për ndërtimin e aftësive dhe kompetencave, të përshtatura me nevojat e tregut të punës.

“Suksesi i aktiviteteve të planifikuara sigurisht varet nga ajo se sa aktiv do të jenë të rinjtë, duke kërkuar mundësi për të fituar njohuri dhe aftësi. Gjithashtu edhe nga ajo se sa sektori i korporatave dhe organizatat e shoqërisë civile do ta njohin këtë mundësi për të fituar kapital njerëzor të vlefshëm dhe me potencial, që do t’i përgjigjen në mënyrë adekuate nevojave dhe kërkesave të tyre”, tha presidenti Pendarovski.

Projekti zbatohet nga Këshilli Rinor i Maqedonisë dhe Grupi Rinor, kurse mbështetet nga Ambasada Britanike në Shkup dhe Zyra e Presidentit.

“Unë jam absolutisht i bindur se me përpjekjet e përbashkëta të të gjitha subjekteve kompetente shoqërore ne mund të ndihmojmë në hapjen e mundësive të reja dhe krijimin e një atmosfere pozitive, në mënyrë që të rinjtë të bëhen pjesë aktive e proceseve të rëndësishme shoqërore. “Së bashku ne duhet të përpiqemi të heqim qafe letargjinë, apatinë, demotivimin dhe të hapim perspektiva të reja, hapësirë ​​për ide të reja përmes të cilave ne do të kanalizojmë energjinë e të rinjve,” shtoi Pendarovski në fjalimin e tij.

Në ngjarje morën pjesë rreth 20 përfaqësues të kompanive të përfshira në programin e praktikës në kuadër të projektit “MladiHub” dhe rreth 30 të rinj.

“Projekti do të trajnojë dhe mentorojë të rinjtë se si të fillojnë bizneset e tyre dhe të punojnë me sektorin privat dhe shoqërinë civile për të ndërtuar partneritete. Këto partneritete do të krijojnë mundësi që të rinjtë të fitojnë përvojë pune të dobishme nga kompanitë dhe shoqëria civile”, tha Dominic Otway, nga Ambasada Britanike në Shkup.

Marija Krstevska, kryetare e Këshillit Rinor Nacional të Maqedonisë, tha se duke pasur parasysh faktin se një nga sfidat më të zakonshme në punësimin e të rinjve është mungesa e përvojës së punës, këtë vit ne po punojmë në ndërtimin e kompetencave të të rinjve.

“Projekti mbulon praktikat, mentorimin, trajnimin e ndërmarrësisë dhe zyrat në disa qytete, në mënyrë që të afrojë programet e punësimit, trajnimit dhe rikualifikimit të të rinjve”, tha ajo.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button