fbpx

RMV, Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim ka marrë 5000 litra eurodiesel nga rezervat për shuarjen e zjarreve

Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim informoi se, në bazë të vendimit të Qeverisë mbrëmë është realizuar transporti i 5000 litrave naftë eurodiesel nga rezervat e Ministrisë së Mbrojtjes dhe të Punëve të Brendshme. Qeveria ka lejuar që, nëse ka nevojë për aksione për shuarjen e zjarreve, pa kompensim të përdoret naftë nga rezervat, transmeton Portalb.mk.

“Në koordinim me DMSH dhe rafinerinë OKTA, e cila doli në ndihmë me procedura të shkurtuara dhe transportuesi OILKO, veprimtaria e së cilit është distribuomi i derivateve të naftës, e kanë dorëzuar naftës pa kompensim si një kompani shoqërore e përgjegjshme”, informuar nga kjo drejtori.

Qeveria në seancën e mbajtur të shtunën në mbrëmje miratoi vendim që t’i lejojë Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim, nëse ekziston nevoja për aksionet për shuarjen e zjarreve, pa kompensim të përdorë 50,000 litra karburant avioni nga resurset e ministrive të Mbrojtjes dhe të Punëve të Brendshme.

Siç kumtoi Qeveria, vendimi është miratuar në bazë të analizave dhe vlerësimit të natyrës dhe intensitetit të gjendjes së krizës si dhe nevojës së shfrytëzimit racional të resurseve dhe forcave nacionale dhe angazhimit të vazhdueshme në ballafaqimin me pasojat dhe nevojës së fluturimeve shtesë në periudhën vijuese, duke pasur parasysh se ministrisë për Mbrojtje dhe Punëve të Brendshme disponojmë me sasi të mjaftueshme karburant avioni.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button