fbpx

Arta Qerimi: Vetëm duke e sfiduar veten e kupton në çka je më i/e mirë (VIDEO)

Sfidat janë ato që e nxisin ta tejkalojë veten, gjegjësisht vajzën e re nga Shkupi, Arta Qerimin. Edhe pse sudioi për PR dhe Studime Evropiane, ndonjëherë di të gjejë veten duke aplikuar në vende të punës që nuk kanë fare lidhje me drejtimin që ka studiuar. Arta gjithnjë ka qenë aktive në sektorin civil. Kjo, sipas saj, ndihmon shumë në zhvillimin personal dhe profesional të një të riu. Kjo ka bërë Artën që të merrte pjesë në projekte, trajnime dhe seminare brenda dhe jashtë vendit, shkruan Portalb.mk.

“Gjithmonë kam dashur që në një menyrë të jem motiv nxitës në shoqëri, që së pari ata të investojnë në veten, duke u marrë edhe me diçka plus, krahas edukimit formal. E më pas, të rinjtë të jenë zëri i ndryshimit pozitv në vend, duke kontribuar në mënyra të ndryshme në rrethin ku ata jetojnë. E konsideroj shumë të rëndësishme pjesën e motivimit, për shkak se shpeshherë neve të rinjve na mjafton që dikush të na thotë  ‘Ti mundesh’ dhe kjo automatikisht të nxit për veprim.” tha Arta Qerimi.

Projekti i fundit që Arta punoi bashkë me Jetmir Asanin ishte “Çair’s Youth Artivists”.  Projekti u financua nga USAID-i dhe Civic Engagement Project, grant i fituar si bursistë të LEAD MK Master Class Programës. Projekti ishte në bashkëpunim me Komunën e Çairit. Përkrahje gjetën edhe nga vetë stafi i SHFK “Hasan Prishtina”, në oborrin e së cilës u bë edhe murali si dhe kishin angazhimin e pakursyer të të rinjve vullnetarë. Për dizajnin e muralit në terrenin sportiv ndihmoi Naim Idrizi nga Kumanova, artist i 3D Street Art-it. 

This slideshow requires JavaScript.

“E dimë që ne kemi një rini të shëndoshë, rini e cila është e mbushur përplot me vullnet për ndryshime. Por, fatkeqësisht, e dimë që rinisë i mungon edhe pak motivim për t’u aktivizuar. E pikërisht për këtë arsye, qëllimi i projektit “Çair’s Youth Artivists” ishte angazhimi i të rinjve të Komunës së Çairit në aktivitete në të cilat do ta kuptojnë rëndësinë dhe përfitimet e të qenit aktiv në shoqëri. Gjithashtu, një tjetër qëllim që ndërlidhet direkt me atë pse rinia duhet të kontribuojë në këtë drejtim është fakti që rinia është ajo e cila e sjell ndryshimin. Ne realizuam një mural në një terren sportiv, gjë të vogël, por, me një mesazh shumë domethënës dhe të rëndësishëm.” u shpreh Arta.

Mesazhi që Arta përcolli për të gjithë të rinjtë është:

“Të rinjtë ta sfidojnë veten në më shumë sfera, sidomos në sfera në të cilat kanë qenë të bindur që nuk do t’ia dalin. Se vetëm duke e sfiduar veten e kupton në çka je më i/e mirë dhe në të vërtetë çka do nga vetë jeta.” përmbylli Arta Qerimi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button