fbpx

Vendimet e Qeverisë nga seanca e sotme qeveritare në Maqedoninë e Veriut

Qeveria e Maqedonisë së Veriut zhvilloi sot seancën e 94-tër ku vendosi të shpërblejë 300 persona nga 10 mijë denarë për kontributin e tyre ne shuarjen e zjarri, qytetarë ku përfshihen edhe zjarrfikësit por edhe qytetarë që janë aktivizuar në mënyrë humanitare, raporton Portalb.mk.

Qeveria ka vendosur ta obligojë Sekretariatin e Përgjithshëm, në konsultime dhe bashkëpunim me Drejtorinë për mbrojtje dhe shpëtim (DMSH) dhe Qendrën për menaxhim të krizave (QMK), për të siguruar strehim dhe ushqim për ata që vijnë si ndihmë e huaj për të ndihmuar në riparimin e zjarreve.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës në bazë të një konkursi do të financojë projekte shkencore-hulumtuese si mbështetje për zhvillimin e resurseve laboratorike. Për këtë qëllim, MASH-i ka siguruar 17.330.000 denarë.

Qeveri e Maqedonisë së Veriut në seancën e 75-të shkarkoi dhe emëroi disa drejtor të institucioneve.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button