fbpx

Nuredini: UNESCO ka njohur pyjet e ahut të Përroit të Thellë si pasuri botërore transnacionale   

Vendi ynë fitoi një zonë të re të njohur nga UNESCO si një pasuri botërore natyrore, pyjet e ahut të Përroit të Thellë si pjesë e Parkut Kombëtarë Mavrova, deklaroi ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), Naser Nuredini.

“Lokaliteti Përroi i Thellë i masivit malor të Korabit me pyje të ahut të paprekura që karakterizohen me procese natyrore që janë thuajse të paprekura nga njeriu në 100 vitet e fundit njihet si pasuri botërore natyrore e UNESCO-s së pyjeve të ahut antik dhe të lashtë të Karpateve dhe rajoneve të tjera në Evropë. Vendimi për zgjerimin e vendbanimit ekzistues transnacional natyror të pyjeve të ahut në Evropë, u mor nga Komiteti i UNESCO-s e solli në seancën e djeshme të 44-të, të kryesuar  nga Fuzhou (Kinë)”, deklaroi Nuredini.

Nominimi u iniciua nga Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor dhe Ndërmarrja Publike Parku Kombëtar Mavrovë, dhe është përgatitur me mbështetjen e Institutit të ekologjisë nga Klagenfurt, Austria dhe ekspertët ndërkombëtarë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button